Появата на хрема и често кихане помагат да се разграничат

...
Появата на хрема и често кихане помагат да се разграничат
Коментари Харесай

Лекар съветва как да различим алергия от COVID-19

Появата на хрема и постоянно кихане оказват помощ да се разграничат сезонните от коронавирусна пневмония . В същото време повишението на температурата е главният сигнал, който сочи, че би трябвало да извършите тест за ковид, съобщи пред ТАСС алергологът-имунолог Владимир Болибок. " Самата сезонна алергия по предписание е хрема със сърбеж в носа и зачервяване на очите. Най-характерният признак на алергиите е кихането, изобилната хрема или запушването на носа, които не са присъщи за COVID-19. От друга страна, сухата кашлица и треската не са типични за алергии и са сигнал, че би трябвало да извършите проучване ", сподели лекарят.

Конюнктивит и назална конгестия пък бяха посочени от Мария Полнер - алерголог-имунолог и член на Европейската академия по алергология и клинична имунология - като съществени признаци на сезонните алергии. " Винаги е елементарно да се разграничи коронавирусът от сезонните алергии, защото алергичната реакция има признаци на рино-конюнктивит, т.е. задръстване на носа, отичане на носните канали, кашлица, допустимо сълзене ", сподели тя.
 Разбиваме 7 огромни мита за пролетната алергия Разбиваме 7 огромни мита за пролетната алергия
Пролетта е един от най-хубавите сезони. Но за жалост за хората с пролетна алергия гледката на цъфнали цветя и дървета не провокира...

Според експерта, главната отличителна линия на алергичната реакция е сърбежът в носната празнина и очите . В същото време, температурата на страдащите от алергии не се покачва над 37,5 градуса. " Това не е типично за алергичните реакции. Страдащите от алергии постоянно имат избрана история - демонстрация на сходни признаци през предходни години ", изясни лекарят. Появата на всевъзможни подозрителни признаци към този момент би трябвало да бъде основата за взимане на проби, акцентира Полнер.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР