Повторно отлагане на Евро 2020 година не е опция за

...
Повторно отлагане на Евро 2020 година не е опция за
Коментари Харесай

Повторно отлагане на Европейското е изключено, УЕФА обмисля няколко варианта

Повторно отсрочване на Евро 2020 година не е алтернатива за УЕФА поради големите финансови последици, които би донесло сходно решение. В доста страни на континента още веднъж бе въведен локдаун поради нестихващите проблеми, които основава COVID-19. Поради тази причина се появиха паники, че още веднъж форумът може да бъде отсрочен. Според ESPN това обаче не е алтернатива. Медията показва няколко разновидността, върху които работи УЕФА, като окончателното решение ще бъде взето в средата на март. Именно през март предходната година европейската централа бе принудена да да отсрочи Евро 2020 с една година.
Ръководството на УЕФА желае шампионатът на Стария континент да се организира в истинския му формат - в 12 разнообразни града и с цялостни игрища. Това обаче не наподобява доста евентуално с днешна дата. Точно поради това се работи върху различни благоприятни условия.

По отношение на публиката по стадионите има три благоприятни условия, като най-оптимистичната е оборудванията да бъдат отворени на 70% от потенциала. По-реалистично е обаче стадионите да бъдат запълнени на 30%, с цел да може да се съблюдава отдалеченост сред феновете. Ако обстановката не се промени и се вземе решение, че мачовете би трябвало да се изиграят без аудитория, то е доста евентуално да се премине към вид с една страна, която да бъде хазаин на Европейското. Вариантите в това отношение са четири, твърди ESPN: Франция, Германия, Англия и Шотландия (съвместно) или Русия. Това обаче спада към най-лошия сюжет.

В УЕФА въпреки всичко се надяват, че с напредването на процеса по имунизация обстановката ще се стабилизира и няма да се стигне до смяна на формата.

Един от огромните проблеми е, че 90% от билетите за мачовете към този момент са продадени, което значи, че централата би трябвало да вземе решение на какъв принцип ще бъде несъмнено кой от притежателите на билети ще може да посети срещите, в случай че стадионите бъдат отворени с по-малък потенциал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР