Повторението на едни и същи кухи фрази в публичното пространство

...
Повторението на едни и същи кухи фрази в публичното пространство
Коментари Харесай

КПКОНПИ към Надежда Йорданова: Повторението на кухи фрази прикрива липсата на капацитет |

Повторението на едни и същи кухи изречения в общественото пространство от министъра на правораздаването и нейният политически наставник не може да прикрие неналичието на потенциал за действителни законодателни оферти, както и съществуващите несъгласия по отношение на насоките и наличието им.

Този коментар направиха от КПКОНПИ на изявлението на Надежда Йорданова от сутринта, че " актуалната антикорупционна комисия продължава да служи като бухалка за неуместните и бърсалка за комфортните ".

В два следващи отчета на Европейската комисия по Върховенството на закона КПКОНПИ е една от дребното български институции, чиято работа е оценена еднопосочно позитивно. От началото на 2020 година до момента комисията бе призната единомислещо от своите сътрудници, измежду които антикорупционните организации на Франция и Италия, за член на интернационалните организации и мрежи (Мрежа за честността, Мрежа на органите за предварителна защита на корупцията (NCPA) и др.), се показва в известието на комисията, ръководена от Сотир Цацаров, който е в оставка.

И допълват, че на 16 декември 2021 година бе подписано съглашение с Европейската прокуратура, по силата на което Дирекция „ Противодействие на корупцията “ прави инспекции, възлагани директно от европейските делегирани прокурори.

В 45-ото Народно заседание депутати от коалиция „ Демократична България “, измежду които и Надежда Йорданова и Христо Иванов, внесоха законопроект за изменение на ЗПКОНПИ, който предвиждаше прекъсване на всички 5876 инспекции и всички 836 каузи за лишаване на нелегално добито имущество, както и повдигане на всички запори и възбрани. Сред тях са исковите искания против Васил Божков на стойност 278 299 803, 33 лева, Цветан Василев 1 969 362 699, 17 лева, Иво Прокопиев 199 378 865, 81 лева и доста други лица. Тези планове прозират и в този момент в заявеното от министър Йорданова желание за „ инспектиране на предявените искове “. Твърденията й за нужда от привеждане на настоящия закон в сходство с нормите на Европейски Съюз са изцяло голословни и прикриват тъкмо тези планове. В две следващи решения Съдът на Европейски Съюз в Люксембург удостовери, че българският Закон за лишаване на нелегално добитото имущество не опонира на европейското законодателство, изясняват от КПКОНПИ.

В този смисъл единствено уважението към институциите, без значение от качествата на хората, които краткотрайно ги оглавяват, е единствената спънка думите „ бухалка “ и „ бърсалка “ да бъдат свързани с съответни имена на настоящи политици и министри, показват от комисията в умозаключение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР