Повтарящите се въздушни удари на САЩ срещу свързани с Иран

...
Повтарящите се въздушни удари на САЩ срещу свързани с Иран
Коментари Харесай

Присъствието на САЩ в Ирак е застрашено от американски въздушни удари, предупреждава Багдад

Повтарящите се въздушни удари на Съединени американски щати против свързани с Иран екстремисти в Ирак тласкаха Багдад да „ приключи “ водената от Вашингтон съдружна задача против ИД, сподели държавното управление на Ирак.

Коалицията, основана през 2014 година за битка с екстремистите на ИДИЛ, минали през Ирак и Сирия, създаваше „ неустойчивост и заплашва да въвлече Ирак в цикъла на спора “, Яхя Расул, боен представител на Иракският министър председател се споделя в изказване. „ Тази траектория принуждава иракското държавно управление повече от всеки път да приключи задачата на тази коалиция “, добави той.

Нарастващото напрежение акцентира по какъв начин, повече от 20 години след нахлуването на Съединени американски щати в Ирак, американското въздействие над Багдад запада. Той е помрачен от Иран, който в този момент дава ненадминато въздействие върху иракската политическа върхушка.

Свързаните с Иран милиции се трансфораха в мощни военни и политически сили в Ирак и са подхванали повече от 170 офанзиви против американските сили в Ирак и Сирия след експлоадирането на войната сред Хама...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР