Повсеместните локдауни и други ограничителни мерки в периода на пандемията

...
Повсеместните локдауни и други ограничителни мерки в периода на пандемията
Коментари Харесай

Локдауните свиха най-големите икономики с над 7%

Повсеместните локдауни и други ограничаващи ограничения в интервала на пандемията костват на най-големите стопански системи приблизително 7,1 процентни пункта от Брутният вътрешен продукт, съгласно взаимен обзор на ACRA и китайската рейтингова организация Golden Credit Rating. Общо в изследването са взети поради данните за 27 страни, които съставляват 81% от международния Брутният вътрешен продукт. Заключението на анализаторите е, че дълбочината на спада  икономиките зависи основно от тяхната конструкция и тежестта на карантинните ограничения.

Индия, Филипините, Испания и Обединеното кралство са имали най-строги ограничения и най-големи загуби (в съпоставяне с упования растеж). Изключение вършат Китай, Турция, Виетнам и Казахстан - те са понесли доста по-малко загуби от други. Първите три страни даже съумяха да поддържат позитивна динамичност на Брутният вътрешен продукт: във Виетнам растежът през 2020 година възлезе на 2,9% (както заради дребния брой случаи, по този начин и поради влизането в действие на съглашението за свободна търговия с ЕС), в Китай - 2,3 %, в Турция - 1,8%. В Русия, спадът е  3,1%.

Сред промишленостите най-засегнатите браншове предстоящо са превозът (минус 10,7% по отношение на 2019 г.), строителството (минус 7,4%), минното дело (минус 7,4%), услугите (минус 7,7%) Производството и търговията на дребно също са били наранени от ограничаващи ограничения, само че са се възстановили в друга степен през втората половина на 2020 година

Темпът на имунизация ще повлияе на скоростта на икономическо възобновяване, означават анализаторите. И двата индикатора неизбежно ще бъдат неравномерни, което може да предопредели последици от рода на пораждане на нови огнища на болестта, показват създателите на отчета. Засега в международен мащаб междинното движение на имунизация е едвам  десет дози на 100 поданици, което не е задоволително за анулация на рестриктивните мерки. Израел, Обединените арабски емирства, Англия, Съединени американски щати и Сингапур са водещи във връзка с каузи на имунизираните.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР