Повсеместни проверки на полицаи за алкохол и наркотици започна в

...
Повсеместни проверки на полицаи за алкохол и наркотици започна в
Коментари Харесай

Доколко са надеждни тестовете за дрога, които полицията ползва?

Повсеместни инспекции на служители на реда за алкохол и опиати стартира при започване на тази седмица по заповед на вътрешния министър Иван Демерджиев.Така бяха открити случаи с униформени, дали позитивни проби за дрога. По-късно се заприказва, че тестванията не регистрират напълно вярно и на тях не може изцяло да се има вяра, защото доста хора, приемащи избрани медикаменти, може да отчетат позитивен резултат на подобен тест.

Но до този миг служителите на реда не одобряваха тази теза. Едва, когато не бяха подложени на същите проби, признаха, че неточности се регистрират.

Експерти към този момент показаха мнение, че е нужно преразглеждане на Наредбата, регламентираща правенето на Drug Check, който открива карал ли е лидерът под въздействие на наркотични субстанции.

Не са единични случаите на набедени „ наркомани “, които след това се оказват с чисти проби. Става въпрос за водачи, тествани с полеви проби или с машина Drug Check 5000, които отчели позитивен резултат. Впоследствие кръвните проби са отрицателни. Само че истината се открива след дълъг интервал от време, когато е подготвен резултатът от кръвната проба, изследвана в единствената лаборатория в страната ни.

В страната ни водачите до неотдавна бяха тествани с полеви тест Drug Check 3000, а сега с машина Drug Check 5000, като тестът се взима от слюнка. Разликата е в един от съставените елементи неразрешени субстанции. Първият тест засича по едно и също време 6 типа наркотични класове – канабис, кокаин, опиати, амфетамин, метамфетамин и бензиодиазепини. Във втория е включен и метадон.

Оказа се, че тестванията са доста чувствителни и точни. Потвърдиха го опити, които се вършат пред специалисти, оповестява Нова тв.

За задачата се употребяват лекарствени лекарства. Такива, които се оферират свободно от фармацевтите в аптеките без лекарско наставление и други, които са със зелена рецепта.

Лекарства, които всеобщо се използват и оферират от фармацевтите като обезболяващи, реагират на опиати при полевия тест. При втори тест, само че към този момент след използването на лекарство за главоболие, което е предложено в аптека.

В листовката на лекарството е посочено, че може да се приема от деца на 14-годишна възраст до 8 таблетки дневно. Резултатът: Тестът е позитивен и реагира на опиати. Както стана ясно, реагира по този начин, тъй като лекарството съдържа кодеин.

Многобройни опити потвърждават, че наличието на опиати в организма могат да останат няколко часа, според от метаболизма на индивида.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР