Повсеместни поражения, които може да се окажат непоправими – по

...
Повсеместни поражения, които може да се окажат непоправими – по
Коментари Харесай

По този начин COVID-19 унищожава белите дробове

Повсеместни провали, които може да се окажат непоправими – по този метод най-кратко може да се опише положението на белите дробове на болен от ковид в сериозно положение. Това излиза наяве от триизмерно видео, направено при проучването на 59-годишен пациент във Вашингтон. Д-р Кийт Мортман от Университетската болница „ Джордж Вашингтон “ показа фрагментите, с цел да подчертае какъв брой е значимо да съблюдаваме ограниченията против разпространяването на COVID-19.

Пациентът досега е имал единствено високо кръвно, а преди броени дни не е имал никакви признаци. Към момента мъжът е на апаратно дишане, само че дори това не е задоволително и се постанова кръвта му да получава О2 през спомагателна машина. За проучването е употребена техника, която нормално намира приложение при лекуването на онкологични болести или при планирането на комплицирани интервенции.
Снимка: GW Hospital
В жълто са оцветени зоните от белите дробове, които са поразни от вируса. Организмът се бори с вирусите, като ги блокира в избрани зони. Скенерът, обаче, демонстрира, че инфекцията се е популяризирала в голяма част от основния орган.
Съединени американски щати към този момент са най-засегната страна от ковид в света Сенатът одобри огромен проект за стимулиране на американската стопанска система на стойност 2 трилиона $
„ За страдание, при такава степен на увреждане, на белите дробове ще им е нужно дълго време, с цел да оздравеят. При сред 2 и 4 % (в взаимозависимост от това на коя статистика вярвате) от пациентите с COVID-19 вредите са невъзстановими и заболяването лишава живота им “, означи пред Си Ен Ен медикът.
Снимка: GW Hospital
При инфектиране, белите дробове са неспособни да дават О2 на кръвта и да лишават въглеродния двуокис. Това кара пациента да се задъхва и да се пробва да диша по-дълбоко, с цел да влиза повече въздух в дробовете. При тежките случаи това към този момент е невероятно.



„ Това не е пациент на 70-80 година с злепоставен имунитет и диабет. Ако изключим кръвното, той няма други съществени здравни проблеми. Просто човек, който си прави работата и… в един миг се разболява. Ако повторим 360-градусовото проучване след седмица, инфекцията и възпалителният развой може би ще са още по-напреднали “, разяснява доктор Мортман.

„ Искам хората да видят това и да схванат на какво е кадърен вирусът. Хората би трябвало да гледат на тематиката съществено “, безапелационен е докторът. Това е едвам първият му пациент с ковид, само че упованията му са през болничното заведение му да минат още доста.

Очаквайте още по тематиката в bTV Новините в 19!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 293 29 3 9 Света 566318 34508 25426 129360 Заразени* Нови Починали България 293 29 3 Света 566318 34508 25426
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР