Повсеместен и безсрочен национален протест обявиха в Кресна от ВМРО.

...
Повсеместен и безсрочен национален протест обявиха в Кресна от ВМРО.
Коментари Харесай

ВМРО блокираха главен път Е-79 в знак на протест заради Северна Македония

Повсеместен и неопределен народен митинг оповестиха в Кресна от Вътрешна македонска революционна организация. Причината е тематиката Македония и нейното участие в Европейския съюз. Протестът е под наслов " Не предавай Македония ".

Събралите се блокираха придвижването по основен път Е-79 в региона на град Кресна. Обявиха, че по-късно през целия ден ще се движат с коли с 20 км/ч в посока Кресна - Благоевград и назад.

Причината за митинга е, по думите им, неуверената позиция на държавното управление и премиера Кирил Петков във връзка с Северна Македония и участието ѝ в Европейски Съюз.

Вчера министър председателят прикани президента Радев да свика КСНС по тематиката РСМ. Именно против това искане се афишират от Вътрешна македонска революционна организация.

" Ще се опитат да трансформират позицията в посока " дано да ги пуснем да стартират да договарят, след това в случай че такова, ще ги спрем ". Това ние няма по какъв начин да допуснем и няма по какъв начин да се случи. Затова през днешния ден ние блокираме Кресна, предупредително към държавното управление. Съжалявам за усложненията, които ще се получат, само че в края на краищата Македония е национална идея и за нея би трябвало да се вършат някакви жертви, в това число неудобства на пътя ", съобщи съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

От партията споделиха, че през идващите дни възнамеряват митинги по основни пътища в страната по този начин и на граничните пунктове. Целта е България да не отстъпва от настояванията си по противоречивите въпроси със Северна Македония, поради които страната ни е наложила несъгласие на договарянията на западната ни съседка за участие в Европейски Съюз

Вижте повече в директното включване на Станислава Христова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР