Повреденият космически кораб Союз МС-09 е допуснат до продължаване на

...
Повреденият космически кораб Союз МС-09 е допуснат до продължаване на
Коментари Харесай

Повреден космически кораб се превръща в спасителна капсула

Повреденият галактически транспортен съд " Союз МС-09 " е позволен до продължение на полета в състава на Международната галактическа станция (МКС) и потреблението му като избавителна капсула, т.е. за връщане на космонавти на Земята при положение на нужда. Това оповестениха от компанията производител на кораба - Ракетно-космическата корпорация " Енергия " (РКК).

" Транспортният пилотиран транспортен съд " Союз МС-09 " е позволен до продължение на полета в състава на галактическата станция и извършване на функционалностите на кораб-спасител ", показаха от компанията в публично известие, представено от ТАСС.

Както означи зам. генералният конструктор по употребата в полет и тестванията на ракетно-космическите комплекси и системи на РКК " Енергия " Владимир Соловьов, нарушаването в херметичността на станцията е отстранено.

На 30 август на Международната галактическа станция бе записано понижаване на налягането. Чрез поредна херметизация на сегментите на станцията и на скачения към нея транспортен съд екипажът откри дребна пробойна в обшивката му с диаметър 2 мм. Тя бе запушена и налягането на борда на станцията бе нормализирано.

Няколко дни по-късно експерти на Земята заключиха, че корпусът на кораба е бил развален от вътрешната страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР