Повредените руски подводни газопроводи Северен поток ще бъдат запечатани и

...
Повредените руски подводни газопроводи Северен поток ще бъдат запечатани и
Коментари Харесай

Русия запечатва газопроводите Северен поток

Повредените съветски подводни газопроводи " Северен поток " ще бъдат запечатани и консервирани , защото няма проекти за техния ремонт или повторното им привеждане в употреба, разкриха осведомени с въпроса източници, представени от " Ройтерс ".

" Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " - всеки от които се състои от две тръби, бяха построени от съветския държавен газов колос " Газпром ", с цел да доставят 110 милиарда кубически метра природен газ годишно до Германия под Балтийско море.

Три от тръбите обаче бяха спукани от необясними гърмежи през септември предходната година, като единствено една от тръбите на " Северен поток 2 " е непокътната.

Нарастващото напрежение сред Москва и Запада поради нахлуването на съветските сили в Украйна обаче беше спряло " Северен поток 1 " още преди възникването на повредата и попречи на неговия близнак, подложен на критика от Вашингтон и Киев за увеличение на зависимостта на Германия от Русия, да влезе в употреба.

Въпреки че " Газпром " уточни, че е механически допустимо развалените линии да бъдат поправени , двама източници, осведомени с проектите, обявиха, че Москва вижда дребна вероятност връзките със Запада да се подобрят задоволително в обозримо бъдеще, с цел да са нужни тръбопроводите.
 Русия още мисли дали да ремонтира
Русия още мисли дали да ремонтира " Северен поток "

Няма решение и дали да се изнася газ през непокътнатата част от " Северен поток 2 "

През последната година Европа фрапантно понижи вноса си на сила от Русия, а износът на " Газпром " отвън някогашния Съветски съюз понижа съвсем на половина през 2022 година, спадайки до постсъветско дъно от 101 милиарда кубични метра.

Руски източник разкри, че Москва счита плана за " заровен ". Други двама пък показаха, че макар че няма проект за ремонт на спуканите тръбопроводи, те най-малко ще бъдат консервирани за вероятно наново стартиране в употреба в бъдеще.

Това най-вероятно би означавало запечатване на спуканите краища и слагане на покритие в тръбите , с цел да се предотврати по-нататъшна разяждане от морската вода.

Един от съветските източници сподели, че в случай че втечненият природен газ (LNG) от Съединените щати, който Европа употребява, с цел да компенсира част от съветските си доставки, нарастне осезаемо, Европа още веднъж може да е подготвена да купува повече от Русия.

Три теча в " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " бяха открити в границите на няколко часа на 26 септември.

беше засечен на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето.
 Русия скочи против Дания, Германия и Швеция - прикривали следите на Съединени американски щати за
Русия скочи против Дания, Германия и Швеция - прикривали следите на Съединени американски щати за " Северен поток "

Трите страни прецизират, че следствието продължава

По-късно, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода.

Няколко дни по-късно по оборудванията.

Както Швеция, по този начин и Дания, които, че са породени от детонации. Те обаче не прецизираха кой може да е виновен за повредата.

Западните водачи, целящ да наруши европейската енергийна инфраструктура и доставки.
 Русия желае изключителна среща на НАТО поради
Русия желае изключителна среща на НАТО поради " Северен поток "

След следствие, че Съединени американски щати стоят зад гърмежите по газопроводите

От своя страна Русия упрекна Запада за детонациите.

През февруари американският проверяващ публицист и притежател на премията " Пулицър " кореспондент Сиймур Хърш заяви, че администрацията на при която бяха " Северен поток ".

Според публикация на Хърш, оповестена на 8 февруари, експлозиви са били заложени под газопроводите от водолази на военноморските сили на Съединени американски щати благодарение на норвежки експерти под прикритието на военното обучение BALTOPS 22 през юни предходната година. Анонимен източник твърди, че американският президент персонално е разрешил интервенцията след девет месеца полемики с представители на администрацията, отговарящи за въпросите по сигурността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР