Повреда на подводен кабел остави без интернет по-голямата част от

...
Повреда на подводен кабел остави без интернет по-голямата част от
Коментари Харесай

Голяма част от Западна и Централна Африка е без интернет след сериозна повреда на подводни кабели

Повреда на подводен кабел остави без интернет по-голямата част от Западна и Централна Африка вследствие на спиране, което „ сочи към нещо по-голямо “. Не е ясно какво тъкмо е предизвикало повредата на кабелите, само че напоследък няколко групи нападнаха подводни оптични кабели, в това число йеменските бунтовници хути, които нападнаха инфраструктура в Червено море в края на предишния месец.

Африканският оператор на подводни кабели Seacom заяви, че услугите на неговата западноафриканска кабелна система са спрени, оповестява The Guardian. Компанията добави, че клиентите, които употребяват кабелите са пренасочени към кабела Гугъл Equiano.

„ Пренасочването става автоматизирано, когато даден маршрут е обиден. “

заяви Seacom

Исик Матер, шеф на изследователския отдел на компанията NetBlocks, която следи нарушаванията в интернет по света съобщи, че този случай сочи към нещо по-голямо и е един от най-тежките “. Компанията съобщи, че казусът евентуално е зародил в точките на разтоварване на подводните мрежови кабели или наоколо до тях.

Според NetBlocks, най-силно наранени са страните Кот д’Ивоар, Либерия, Бенин, Гана и Буркина Фасо.

Cloudflare също по този начин заяви за голям брой повреди на подводни кабели в района, като написа, че разстройствата не престават в Гамбия, Гвинея, Либерия, Кот д’Ивоар, Гана, Бенин и Нигер.

На страницата на Microsoft за положението на Azure се показва, че са наранени голям брой оптични кабели на западното крайбрежие на Африка. Това от своя страна е понижило общия потенциал, поддържащ районите в Южна Африка.

В света има 529 дейни подводни и 1444 наземни кабела, с дължина съвсем 1,3 милиона километра, които сега са дейни или в развой на създаване. Те придвижват към 90% от междуконтиненталния трафик на данни и се трансфораха в известна цел за офанзиви през последните години.

Припомняме, че в края на предишния месец бе обявено, че йеменските бунтовници хути евентуално са развалили подводни кабели за данни в Червено море. Те свързват Европа с Азия и посредством тях се реализира към 17 % от международния интернет трафик. Microsoft твърди, че тези продължаващи спирания изострят актуалните проблеми в Африка. Seacom към момента чака позволения, с цел да стартира да ремонтира разваления си подводен кабел в Червено море.

През октомври 2022 година бяха развалени голям брой подводни кабели в Южна Франция. Имаше спекулации, че отговорна е Русия, която желае да накаже страните от Европейски Съюз за поддръжката на Украйна. Това изказване обаче беше оспорено. Наскоро Европейската комисия предизвести, че подводните кабели се нуждаят от възстановяване на сигурността и устойчивостта си в светлината на възходящото световно напрежение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР