Поводи да се случи нещо подобно има много. Това, което

...
Поводи да се случи нещо подобно има много. Това, което
Коментари Харесай

Борисов и ГЕРБ се оказаха смъртни, за ужас на самите тях. Чакаме наш Ди Пиетро

Поводи да се случи нещо сходно има доста. Това, което разкри предприемачът Светослав Илчовски пред парламентарната комисия за инспекция на досегашното ръководство е толкоз потресаващо, че интервенция „ Чисти ръце “ става належаща. Рекет, полово принуждение на предприемач за заплашване на останалите бизнесмени, креватни сюжети, повсеместна корупция, закани с „ наши прокурори “ и други извратености „ изваяха “ портрет на властта – колкото непоносим, толкоз и реален.

Италианският публицист Джулието Киеза написа още преди години, че държавното управление в Рим е покровителствало мафията, а най-малко 100 политици на високи равнища са били мафиоти. Няма нито един мотив, че у нас ситуацията не е същото. Смятам, че даже е по-лошо, тъй като мафиоти управляват самата власт.

Достатъчно е да чуете „ погребалните сътрудници “ от средите на политолозите и социолозите (мрачното лице на Антоний Гълъбов подухва сходна асоциация...), които се пробват да внушават, че без Борисов и ГЕРБ България я чака безпорядък, а всички отвън този кръг са несъстоятелни, подправени и участници в проведен антидемоктратизъм и антипарламентаризъм. Разбирам ги - стъписани са от откритието, че Боса и партията му не са безсмъртни. Траурният израз на лицата им ме ободрява и ми вдъхва оптимизъм за бъдещето.

За всеки случай ще напомня, че Ди Пиетро се трансформира в народен воин, получава висши награди, по-късно е заставен да напусне, само че не се отхвърля и се включва в политиката и даже става министър. „ Платих цена, която знаех, че ще платя. Все отново останах жив. Не се отхвърлям и не преставам, тъй като „ Чисти ръце” значи чиста държава”.

Има риск, само че не е толкоз ужасно. Илчовски се престраши. Преди него и други предприемачи проговориха за мафиотизираното ръководство и милионите, които са били принудени да заплащат, за такса „ успокоение “. Някои напуснаха страната, други лижаха и лежат в ареста. Не знам дали са отговорни или почтени, само че знам, че съдът не се е произнесъл. Затова дейностите на прокуратурата са откровена принуда. Също и по отношение на доста незнайни на обществото хора, които понасят удари без присъда. На това би трябвало да се постави край. Затова са нужни луди и амбициозни глави. Появиха се такива, броят им пораства - за какво да няма сред тях и прокурори? Започне ли инспекция на изнесеното от Илчовски, обществото ще застане зад тях. Става дума за цивилен морал и достолепие. И за прецизно използване на закона.

Обстоятелствата не са по-силни от хората. По-силни са страховете. Предизвикателството си заслужава.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР