Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред

...
Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред
Коментари Харесай

Шефът на „Кинтекс”: Давам Корнелия Нинова на съд

Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред медии от 29 април, че е поискала освобождението му, тъй като „ до момента в който е шеф на „ Кинтекс “, взе участие в други компании с предмет на активност търговия на оръжие и е трансферирал контракти към тях “.

„ Докато до този миг министър Корнелия Нинова правеше единствено внушения, в този момент към този момент споделя откровени лъжи и това ще стане ясно в съда. Тъй като всяко дело лишава време, а за мен е значимо да се разбере цялата истина, ще дам всички обстоятелства още в този момент “, показва Александър Михайлов в публично изказване до медиите. По думите му при назначението си той има две компании, регистрирани в комерсиалния указател.

Според формалната позиция на Михайлов точно на тях министър Нинова се е позовала, подозирайки спор на ползи.

„ Това, което обаче тя пропуща да каже, е, че тези две компании в никакъв случай не са имали или не са кандидатствали за лиценз за осъществяване на търговия с оръжие, което следва да е ясно на Корнелия Нинова, защото регистърът с лицензирани компании се управлява от ръководеното от нея министерство”, се споделя още в позицията.

„ Нещо повече, тези две компании в никакъв случай не са развивали каквато и да е комерсиална активност – факт, който може да бъде тестван във всеки един миг. Тези компании са съответно декларирани от мен в декларацията ми пред КПКОНПИ при назначението ми за изпълнителен шеф и е невероятно те да са догадка за какъвто и да е спор на ползи в случай, че в никакъв случай не са работили “, акцентира Александър Михайлов.

Той показва, че в предишното си е работил в частни компании, занимаващи се с оръжейна търговия, само че последната от тях е напуснал на 01.10.2021 година или близо месец преди да бъдe назначен за изпълнителен шеф на „ Кинтекс “ ЕАД.

„ В този смисъл в никакъв миг не съм бил по едно и също време началник на държавно сдружение и участник в частна компания в същия бранш. Твърдението, че съм „ дал контракти “ е скандално и цели само да урони положителното ми име “, споделя още изпълнителният шеф на „ Кинтекс”.

Александър Михайлов се закани, че всяка медийна изява на министъра на стопанската система, в която изрича по негов адрес или по този на сдружението погрешна информация, ще бъде опровергана с обстоятелства.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР