Поводът за протеста е, внесеното за гласуване в Народното събрание

...
Поводът за протеста е, внесеното за гласуване в Народното събрание
Коментари Харесай

Костадинов готви нов протест против предоставянето на оръжия за Украйна

Поводът за митинга е, импортираното за гласоподаване в Народното събрание предложение за изпращане на оръжия за Украйна от страна на България.

 

Според " Възраждане ", България не би трябвало да има друго присъединяване в спора, с изключение на посредническо, тъй като това би могло да вкара страната ни в спора.

 

Решението за даване на оръжия на Украйна се взема суверенно от всяка страна, след вътрешен разбор, означи през днешния ден от своя страна служебният министър на външните работи Николай Милков.

 

 В началото на процеса множеството страни бяха неуверени в степента, в която могат да се разпрострат с възможна помощ. Тези терзания последователно бяха преодолявани, разяснява той.

 

По думите му даването на военна помощ остава гореща тематика за всички държавни управления. 

 

Темата разгорещи пристрастеностите и от парламентарната естрада през днешния ден.

 

Атанас Славов от „ Демократична България “ прикани да не се спекулира с това какво е настроението в обществото и дали болшинството от българите желае или не да бъде предоставена военна помощ за Украйна. 

 

Нямаме предварителна оценка какви са нашите благоприятни условия да подкрепим Украйна, нямаме и мнение на службите. Подобно решение изрично ни трансформира в косвена част от спора, уточни Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България “. Според него президентът Румен Радев също е срещу решението да бъде предоставена военна помощ за Украйна и добави, че това решение е „ прибързана политическа акция “.

 

Българският народ се е изказал по въпроса, откакто е изпратил болшинство от партии в 48-ото Народно заседание, които желаят да вземат решение за оказване на военна помощ на Украйна, съобщи Даниел Митов от „ ГЕРБ-СДС “. Списъкът от страните, които оказват помощ на Украйна, е лист с цивилизовани страни. Искам България да е част от този лист, показа още Митов. 

 

Движение за права и свободи ще поддържа и двата плана за решение, заяви Джейхан Ибрямов от парламентарната група на „ Движението за права и свободи “. Според него решението за даване на военна помощ за Украйна е закъсняло и е трябвало да бъде взето още от 47-ото Народно заседание.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР