Поводът за посещението в Солун на премиера Кирил Петков и

...
Поводът за посещението в Солун на премиера Кирил Петков и
Коментари Харесай

Бориславова: Посещението на Петков в Солун беше по лична покана на премиера Мицотакис

Поводът за визитата в Солун на премиера Кирил Петков и началника на неговия кабинет Лена Бориславова е бил по персонална покана от страна на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис. Това изясни самата Бориславова за случая, който нашумя в последните дни, откакто в обществените мрежи бяха публикувани фотоси от визитата в Солун.

На фотосите Петков и Бориславова са снимани на вечеря в хотел " Хаякс " с българския дипломат в Гърция. Те бяха упрекнати, че са употребявали държавния аероплан, с цел да отидат на сантиментална вечеря.

Причината за визитата на българския министър-председател обаче е напълно друга. Той е бил там за среща на върха на Процеса по съдействие в Югоизточна Европа, на която са участвали и други международни водачи, измежду които немският канцлер Олаф Шолц и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Срещата е проведена по покана на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и се е провела ден преди визитата на Шолц в Северна Македония и България.

Процесът на съдействие в Югоизточна Европа e стартиран през 1996 година и се стреми да помогне за разрешаването на някои общи за района проблеми.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР