Повод за срещата с посланика на Сърбия у нас Владимир

...
Повод за срещата с посланика на Сърбия у нас Владимир
Коментари Харесай

Представители на Белоградчик и Княжевац се срещнаха с посланика на Сърбия у нас

Повод за срещата с посланика на Сърбия у нас Владимир Чургус е 50-годишнината от подписването на контракта за другарство и съдействие сред общините Белоградчик и Княжевац. На срещата са участвали кметът на Белоградчик Борис Николов, ръководителят на Общинския съвет в Княжевац Миодраг Ивкович, заместник- кметът Миролюб Михайлович и Владан Радованович, координатор за трансгранично съдействие.
Посланикът Владимир Чургус е изразил задоволство от основаните добросъседски връзки и дългогодишно съдействие сред двете общини, оповестиха от локалната администрация в Белоградчик. На срещата е споделена и паниката от направената констатация, че северозападна България и източна Сърбия са най-неразвитите райони в двете страни. Затова те заслужават повече внимание и грижи на най-високо равнище, оповестиха от община Белгоградчик.
Основната тематика, която е коментирана е за разкриването на Граничен контролно-пропускателен пункт на прохода "Кадъ Боаз " край белоградмишкото село Салаш и сръбското Ново корито. Посланикът е изразил мнение, че отварянето на граничния пункт стои на дневен ред години наред и към този момент е извънредно време да бъде решен. А това би довело до увеличението на туристопотока, още по-голямо доближаване на хората от двете страни и значителен капацитет за възкръсване на икономическите връзки.
Кметът на Белоградчик Борис Николов е споделил, че преди четири години е осуетена в последния миг действителна опция започнатото строителство на пътя да бъде приключено и да бъде решен въпросът с пункта. Към сегашния миг Агенция «Пътна инфраструктура» дава позитивни сигнали и обещания за довеждане докрай в околните две години, оповестяват от пресслужбата на община Белоградчик.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР