Повод за коментара му е вчерашното напрежение в пленарна зала.

...
Повод за коментара му е вчерашното напрежение в пленарна зала.
Коментари Харесай

За Сабрутев “Възраждане”, ИТН и БСП късат ризи за Путин, станали ...

Повод за коментара му е вчерашното напрежение в пленарна зала. Опозицията в лицето на Има Такъв Народ и “Възраждане ” разгласи протест и не позволи за следващо съвещание депутатите да се изричат от трибуната, само че с преносим микрофон през вчерашния ден народните представители се изказваха от място. Поради тази причина от “Възраждане ” взеха решение да създадат опит да изключат колоните в пленарната зала. Стигна се до конфликти сред депутатите на Костадин Костадинов и Йордан Цонев и Делян Пеевски от Движение за права и свободи. От Българска социалистическа партия не бяха в зала. 

 

Въпреки протестът през вчерашния ден стремително в пленарна зала бяха признати няколко закона - за отпадането на таксата за импорт на съветски газ, за графика за построяването на на 7-и 8-и блок на АЕЦ “Козлодуй ”, бюджетите на НЗОК и ДОО. Блокадата на трибуната бе прекратена в името на държавния бюджет, който бе признат нощес. 

 

“Гласувахме промяната, която предложи ПП-ДБ, с която да спрем корупцията при закупуването на медикаменти за онкоболните. 100 млн. лв. всяка година потъват. Помолих народните представители да припознаят тази идея. Вместо да седят на барикадата – да отидат по местата и да натиснат копчето. Те обаче избраха да се борят за Путин, а не за българските жители ”, добави Сабрутев пред Нова телевизия.

 

Сабрутев съобщи, че ПП-ДБ не са се присъединили във “вчерашните циркове ”, а са предпочели да стоят в профил. 

 

“Видяхме, че се посегна и на квесторите, даже на дами. Нека се върнем на тематиката за „ Възраждане ” и Българска социалистическа партия. Те също бяха в мелето. Когато ние гласуваме закон за публичното обезпечаване, където са пенсиите, Българска социалистическа партия ги нямаше в зала ”, съобщи Сабрутев.

 

Той разяснява и парите за общините, които са заложени в бюджета за идната година. Всъщност въпросът се трансформира в залог за поддръжката на Движение за права и свободи и ГЕРБ за план-сметката на страната. Опозицията видя сделки - за съответни общини да се отпуска съответна сума, само че от финансовото министерство обясниха, че по този метод ще се обезпечи бистрота.

 

“Идеята е да има бистрота. Какво виждахме досега? Зареждане на сметките на едно министерство с милиарди левове. След което това министерство по непрогледен метод, с мятане на пари от джипката, даваше на съответни общини. Сега имаме отмерено систематизиране на финансовия запас ”, съобщи и Сабрутев.

 

Депутатът регистрира като заслуга на ПП-ДБ повишението на прага за регистрация по Данък добавена стойност. 

 

“Ето ви една съответна мярка, с която ние подкрепяме микро, дребните и междинни предприятия в България – гръбнакът на всяка една стопанска система. Относно корпоративния налог в размер на 15% - той визира единствено и само компании, които имат над 1,5 милиарда лв. оборот. Това е общ европейски налог ”, съобщи Сабрутев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР