Повод за изпращането на писмото са поредните антисемитски прояви на

...
Повод за изпращането на писмото са поредните антисемитски прояви на
Коментари Харесай

Световният еврейският конгрес възмутен от изказвания на лидера на „Възраждане“, пише на премиера Денков

Повод за изпращането на писмото са следващите антисемитски прояви на водача на Политическа партия „ Възраждане ” Костадин Костадинов, изяснява Александър Оскар.

 

В писмото СЕК изрича мощната си паника от протичащото се в България, засилващите се прояви на антисемитизъм и език на ненавист, както и опитите за дискредитиране на организацията „ Шалом “.

 

От СЕК показват отвращение във връзка политическата реторика на водача на „ Възраждане “, обвързвана с деформиране на историята на Холокоста и отправяне на обидни обвинявания в нацизъм към ръководителя на ОЕБ „ Шалом “. 

 

В обявата в профила си във Facebook Оскар дава образец с коментар на Костадинов, в който той ползва фотография с надпис от магазин в немско село - " жителите на селото не желаят да поддържат връзка с евреи ". 

 

Писмото на СЕК до премиера Николай Денков приключва с апел към него и към останалите политици в България да не позволяват тематиката за Холокоста да бъде употребена като платформа за адресиране на политически и обществени въпроси.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР