Повод за гостуването ѝ в студиото на БНТ е министерската

...
Повод за гостуването ѝ в студиото на БНТ е министерската
Коментари Харесай

Д-р Канем, ООН: Държавите трябва да подкрепят жените, за да решат демографските си проблеми

Повод за гостуването ѝ в студиото на Българска национална телевизия е министерската конференция по демографските проблеми, която се организира в София през днешния ден и на следващия ден. Форумът е проведен от Фонда за популацията на Организация на обединените нации и България.

Конференцията има за цел да дефинира насоки за бъдещи решения на демографските проблеми, а от това зависи и икономическото развиване.

Д-р Канем насочи благодарности към България и президента Румен Радев за самодейността. Конференцията събира страни от Европа и външни сътрудници от целия свят.

" Много се веселя, че управлението на страната ви слага тези проблеми на дневен ред ", посочи Канем.

Фондът за популацията на Организация на обединените нации е доста явен в това отношение – младите дами в детеродна възраст имат потребност от поддръжка и желаят да имат деца, когато усещат тази поддръжка, посочи Канем. Затова страните би трябвало да обезпечат поддръжка на майките.

" Много дами и девойки станаха уязвими в пандемията и ние работим, с цел да ги защитим ", съобщи Канем.

Според Наталия Канем в България обстановката по отношение на поддръжката на дамите е много добра – равенството сред половете е устойчиво, за разлика от други страни; правата на дамата са предпазени и тя има право на избор. Целта на Фонда е тази поддръжка да се популяризира в целия свят.

Според нея би трябвало да се обърне особено внимание на девойките от по-уязвимите групи, тъй като високото равнище на неначетеност и беднотия води до възпрепятстване на младите дами да осъществят капацитета си.

Д-р Наталия Канем посочи, че девойките не би трябвало да встъпват в брак преди да навършат 18 години и Организация на обединените нации се застъпва за това.

Заместник генералният секретар на Организация на обединените нации прикани страните да основават условия, с които да притеглят младежите да останат да живеят в тях.

Според нея казусът за правото на избор и правата на дамите е тематика, която е значима и визира доста страни в Европа. Младите напущат доста страни и на доста места има застаряващо население. Ето за какво България е съвършеното място за полемика на тези проблеми, сподели още Канем.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР