Повод за гордост стана изображение в английски учебник, съобщава Дарик.

...
Повод за гордост стана изображение в английски учебник, съобщава Дарик.
Коментари Харесай

Митьо Крика изпрати СНИМКА от английски учебник, с която трябва да се гордее цяла България!

Повод за горделивост стана изображение в британски учебник, оповестява " Дарик ". На фотография в издание на " Острова " по физика се появи бронзовият медалист от Олимпиадата в Атина Величко Чолаков. Фотосът на спортиста от Смолян е като илюстрация към урок, в който се учат силите. „ Бях доста прелестно сюрпризиран, като научих.

Снимката на учебника ми я изпрати нощес Димитър Ходжев, който е по-известен като Митьо Крика “, разяснява Чолаков.Величко Чолаков, който е именуван от всички другари Железнея, е роден на 12 януари 1982 година в Смолян.

Участва на Олимпийските игри в Атина през 2004 година и печели бронзов орден в категория + 105 кг. Той е единственият български щангист с орден от олимпийски игри в най-тежката категория.

В същата категория става международен първенец във Ванкувър и европейски първенец в Украйна. Висок е над 2 метра и тежи към 160 кг. През януари 2006 година е поканен от Арнолд Шварценегер да взе участие в шампионата „ Арнолд Класик “ в Съединени американски щати. Почетен жител на Смолян и община Неделино.

В момента Чолаков към този момент се развива на треньорското занятие, като към този момент има негови състезатели в националния тим. Преди месеци отхвърли предложение на Българската федерация по повдигане на тежести, да за почне работа в треньорския щаб на националния тим.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР