Повишили са се водните нива на реките Искър, Вит, Янтра,

...
Повишили са се водните нива на реките Искър, Вит, Янтра,
Коментари Харесай

Дъждовете повишиха нивата на реките. ВИЖТЕ КОИ!

Повишили са се водните равнища на реките Искър, Вит, Янтра, Въча, Тополница, Марица, Беленска, Тунджа и Харманлийска. Това демонстрира анализът на хидрологичната конюнктура през миналото денонощие на база измерени водни стоежи и изчислени по краткотрайни основни криви водни количества от оперативни стандартни и автоматизирани хидрометрични станции на Национален институт по метеорология и хидрология.

През последното денонощие водните равнища на реките в по-голяма част от Дунавския басейн са се повишили, в резултат на превалявания и оттичане. По-значителни промени са регистрирани по главната река Искър (при гр. Нови Искър - -59/+78 см, при с. Ребърково - -33/+43 см, при с. Ореховица - -9/+33см) и в долните течения на река Вит (при с. Биволаре - -27/+33 см) и река Янтра (при с. Каранци - -8/+40 см). В останалата част от басейна водните равнища са с изменение в граници от -18 см до +18 см.

Водните количества в междинното и долно течение на р. Искър са към праговете за високи води, а в останалата част от басейна към и над праговете за междинни води. Без основни промени са речните равнища в Черноморския басейн. Регистрирани са намаления на водните равнища в реките от басейна до -2 см. Водните количества на реките в басейна са към праговете за междинни води.

Водните равнища на реките в по-голяма част от Източнобеломорския басейн са се повишили. Значителни промени, в следствие от работата на хидротехнически уреди са регистрирани по р. Въча (-132/+130 см), р. Тополница при с. Поибрене (-23/+26см) и р. Марица при гр. Плодвив (-25/+38 см). По-значителни съмнения вследствие на превалявания са регистрирани на р. Беленска при гара Чумерна (-50/+67 см) р. Тунджа при гр. Павел баня (-6/+24 см) и р. Харманлийска при гр. Харманли (-22/+24 см). Регистрираните съмнения в останалата част от басейна са от -19 см до +18 см. Водните количества на реките в басейна са към праговете за междинни води.

Водните равнища на реките в Западнобеломорския басейн са се намалили или са останали без основни промени. Регистрираните съмнения на речните равнища в басейна са от -13 см до +10 см. Водните количества на реките в басейна са към и под праговете за високи води.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР