Повишено търсене на недвижими имоти се наблюдава напоследък в Момчиловци,

...
Повишено търсене на недвижими имоти се наблюдава напоследък в Момчиловци,
Коментари Харесай

Кметицата на родопско село: 15 лева за кв. м земеделска земя при нас, млади семейства търсят спокойно място за отглеждане на децата си

Повишено търсене на недвижими парцели се следи в последно време в Момчиловци, съобщи пред Българска телеграфна агенция кметът Сийка Суркова. Според нея наклонността за оживление на пазара на парцели е основно в резултат на пандемията от КОВИД 19, след която мнозина се връщат към по-спокойни места за живеене, покрай природата. Младо семейство IT – експерти са най-новите жители на Момчиловци, практикуващи отдалечено специалността си.

" Покачва се търсенето както на аграрни земи, по този начин и на парцели в регулация, изяснява кметът ".

Интересът е най-вече от хора, завръщащи се след работа в чужбина и от млади фамилии, търсещи  по-пасторално място за развъждане на децата. Известен български влогър към този момент е избрал Момчиловци и живее със фамилията си в селото. Неговите видео послания от Родопите в допълнение предизвикат интереса към това място. Предимството е, че в Момчиловци има учебно заведение и добра обществена инфраструктура, а близостта до Смолян обезпечава всички улеснения и услуги, прецизират от кметството. 

Минималните изкупни цени на земеделска земя в землището на Момчиловци са към 15 лева за кв. метър.  Имоти в регулация се търгуват при стойности най-малко 25-30 евро за квадрат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР