Повишено е търсенето на мурсалски чай в периода на грипни

...
Повишено е търсенето на мурсалски чай в периода на грипни
Коментари Харесай

Повишено търсене на мурсалски чай в периода на грипни епидемии

Повишено е търсенето на мурсалски чай в интервала на грипни епидемии, споделя Златко Ушев, притежател на ферма с целебната билка.

Лековитите качества на мурсалския чай са известни в Родопите от генерации, а модерни проучвания потвърждават лечебните свойства на растението, вписано в Червената книга. Пазарът към този момент е залят от разнообразни опаковки с мурсалски чай, само че част от тях са от плантации, които са при равнинни условия, разнообразни от средата на естествените местообитания, означават производители от Триград и Мугла.

Мурсалският чай - билката, достигнала до британската кралица

Чаят, прочут като "корен на дълголетието " се търси изключително през грипните интервали като имуностимулатор и поради лековитите му качества при бронхити и белодробни проблеми. Получават се и поръчки от чужбина, от българи от разнообразни европейски страни, уверени в качествата на мурсалския чай, добавя Ушев.

Неговите чаени плантации на повърхност от 20 дка са на надморска височина 1400 метра над Триград при условия, близки до естествените залежи.
Култивираният чай от равнинни региони може да се разпознае по по-големите стръкове цветове, достигащи до 15 см, изяснява Златко Ушев. В естествените залежи над Триград и Мугла, мурсалската билка е с цветове към 6-10 см.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР