Повишението с 60% на цената на водата в Бургас се

...
Повишението с 60% на цената на водата в Бургас се
Коментари Харесай

Асоциацията по ВиК - Бургас: Цената на водата скача заради инвестиционен план

Повишението с 60% на цената на водата в Бургас се дължи на вложенията, които би трябвало да бъдат направени. Това се споделя в позиция на Асоциацията по ВиК – Бургас. Burgas24.bg я разгласява без редакторска интервенция:

Увеличението на ВиК услугите и идните вложения, залегнали в Бизнес проекта за 2022-2026 година в област Бургас, са признати единомислещо от членовете на Асоциацията по Вик-Бургас.

През м. април 2022 година се организира Общо заседание на Асоциацията, на което участваха представители на всички общини от Бургаска област – членове на асоциацията, без представители на общините Средец и Руен. При по този начин наличности кворум събранието одобри единомислещо, без забележки, оповестения бизнес проект за развиване активността на ВиК за регулаторния интервал 2022-2026 година

Проектът на бизнес-плана беше изпратен още през м. март 2022 година за информация и разглеждане до всички общини – членове на Асоциацията и до всички общински препоръки, които са дали своят вот решения за упълномощаване на представители на общините - кметове/зам.-кметове, за приемане на бизнес проекта. От предоставените протоколи от извършените съвещания на Общинските препоръки излиза наяве, че всички общински препоръки са взели решение да одобряват новия бизнес проект на ВиК без възражения.

В изпратения бизнес-план до общините и общинските препоръки са посочени бъдещите вложения, Цени за контролирани услуги за новия регулаторен интервал 2022-2026 година, Анализ на обществената търпимост на предлаганите цени на " ВиК “ ЕАД – Бургас и други приложения с обяснителна информация.

Причината на покачването на цената на услугите е нуждата ВиК сдружението да увеличи своите доходи, с цел да може да извърши плануваните огромни вложения през идващите четири години и да реализира по-високо качество на ВиК услугите. ВиК мрежата в Бургаска област е остаряла и на промяна подлежат още 90 % от нея.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР