Повишение на речните нива заради валежи се очаква в някои

...
Повишение на речните нива заради валежи се очаква в някои
Коментари Харесай

МОСВ: Днес и утре се очакват повишения на речните нива заради валежите

Повишение на речните равнища поради превалявания се чака в някои елементи на страната в следобедните и вечерните часове през днешния ден и на следващия ден. Това се показва на интернет страницата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, прецизират от ведомството.

Във водосборите западно от този на р. Искър се чакат покачвания в следобедните часове през днешния ден, а през нощта против 15 декември и в останалата част от Дунавския басейн. През уикенда речните равнища в басейна ще се намаляват, като вследствие на оттичане ще има покачвания в долните течения на главните реки.

По-съществено повишаване на речните равнища в Черноморския басейн ще има във водосборите на южночерноморските реки (южно от Бургас). На 17 декември ще има намаления. От довечера и на 15 и 16 декември ще има покачвания на речните равнища в целия Източнобеломорски басейн. По-значителни ще са покачванията на следващия ден. На 17 декември равнищата на реките ще се намаляват или ще останат без основни промени, сочат данните на Министерство на околната среда и водите.  В Западнобеломорски басейн покачването на речните равнища ще бъде тази нощ. 

През идващото денонощие преваляванията ще продължат и ще обзет цялата страна. На доста места ще са обилни по количество, заяви по-рано през днешния ден Националният институт по метеорология и хидрология. През нощта против събота дъждът на всички места ще премине в сняг, само че в Северна България до сутринта преваляванията ще спрат. В южната половина от страната преваляванията ще продължат и в събота денем, като въпреки всичко след обяд ще отслабват и последователно ще стопират. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР