Повишен контрол! Слагат още камери за скорост на критичните места

...
Повишен контрол! Слагат още камери за скорост на критичните места
Коментари Харесай

Повишен контрол! Слагат още камери за скорост на критичните места в София


Повишен надзор! Слагат още камери за скорост на сериозните места в София. Допълнителни ограничения за пътната сигурност към учебните заведения и детските градини в София подхваща Столична дирекция на вътрешните работи по гледище на кмета Васил Терзиев.

„ Вярвам, че при повишен надзор от страна на КАТ – „ Пътна полиция ” ще е допустимо да имаме по-сигурни зони за децата ни ”, съобщи градоначалникът. Терзиев добави, че със зам.-кмета по превоза Илиян Павлов и с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов са разискали кои, съгласно експертите от „ Пътна полиция ”, са конфликтните места из града с най-чести нарушавания и катастрофи.

„ Инцидентите с пешеходци могат да бъдат понижени с положително осветление на кръстовищата. Пешеходните пътеки могат да бъдат по-сигурни, в случай че преди тях се инсталират неравности, повдигнати кръстовища и спомагателна светлинна сигнализация. Скоростта в града би трябвало да се управлява по-добре даже и във вечерните часове. Обърнах особено внимание на автомобилните гонки в града и желаех систематичен надзор и съществени наказания за нарушителите. Неправилното паркиране би трябвало да се ограничи оптимално, тъй като постоянно това пречи както на пешеходците, по този начин и на видимостта на водачите. Инспекторите от Центъра за градска подвижност към този момент постоянно наблюдават за такива случаи ”,

сподели още Васил Терзиев.

Той отбелязва и контролът на скоростта на улици и булеварди с многолентово придвижване.

Такива са Околовръстният път, бул. „ Сливница “, бул. „ Черни Връх “, ул. „ Цар Борис III “ в частта към кв. „ Княжево “, бул. ”България “, бул. „ Цариградско шосе “ и други.

„ Договорихме се „ Пътна полиция ” да сложи стационарни камери на сериозните места по тези трасета. Столичната община ще проектира и приготви слагането на камерите, а Столична дирекция на вътрешните работи ще обезпечи самите устройства. Допълнително на територията на общината всеки ден към този момент работят сред 8 и 12 екипа на КАТ с мобилни камери за скорост, по този начин наречените триноги, които Столичната община подари на Министерство на вътрешните работи през последните години ”,

съобщи столичният кмет, предаде „ Нова ТВ “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР