Повишаването на енергийната ефективност е помогнала на домакинствата по света

...
Повишаването на енергийната ефективност е помогнала на домакинствата по света
Коментари Харесай

Разходите за енергия по света са паднали с до 30% през 2016 г.

Повишаването на енергийната успеваемост е помогнала на семействата по света да спестят до 30% от годишните си енергийни бюджети, показва в публикуван през днешния ден доклад Международната организация по силата, представена от Ройтерс.

По света са реализирани сред 10% и 30% икономии с помощта на спад от 1,8% на енергоемкостта, посочи МАЕ.

В Германия потребителите са икономисали към 580 $ от електрическа енергия за колите и домовете им през 2016 година с помощта на по-ефективното потребление на електрическа енергия, показва МАЕ. В Китай семействата щяха да похарчат с 25% повече за сила, в случай че не бе нараснала енергийната успеваемост.

Агенцията, чиято централа се намира в Париж, предизвести, че повишението на енергийната успеваемост в производството на артикули и услуги през миналото десетилетие е изложена на риск поради сегашните трендове.

Има видимо закъснение в използването на новите ограничения през 2016 година и наподобява тази наклонност продължава през 2017 година, уточни в известие изпълнителният шеф на МАЕ Фатих Бирол.

Световните вложения в енергийна успеваемост са се повишили с 9% през 2016 година до 231 милиарда $, като в Китай се регистрира максимален напредък, а на Европа се пада най-големият дял на вложения в енергийна успеваемост.

Според МАЕ макар че успеваемостта се е подобрила в промишления бранш, към момента има какво да се желае в строителния и транспортния бранш.

Световните продажби на коли, които са по-ефективни енергийно, са скочили с 40% през 2016 година, като повече модели са стигнали до пазара и се е подобрило представянето на колите.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР