Повишаване на болните от варицела и скарлатина във Врачанско e

...
Повишаване на болните от варицела и скарлатина във Врачанско e
Коментари Харесай

​Внимание! Бум на шарка във Врачанско, откриха и болен от туберкулоза

Повишаване на болните от варицела и скарлатина във Врачанско e регистрирана през миналата седмица от здравните управляващи в района, научи BulNews.bg. Само за няколко дни от варицела са се заразили нови 5 души, оповестиха от районната здравна ревизия. Наред с варицелата са открити и три случая на скарлатина и един болен от туберкулоза.
През предходната седмица здравните управляващи са записали един инфектиран човек с ентероколит и двама заболели от морбили или както я знаем – дребна шарка.
Морбили е остро инфекциозно заболяване, което се характеризира с обща интоксикация, инфектиране на лигавицата на горните дихателни пътища, присъщ обрив по кожата и затруднения от страна на дихателната система. Дребната шарка е детска зараза, която се популяризира по въздушно-капков път. Вирусът прониква в организма през лигавицата на горните дихателни пътища и конюктивите. Инкубационният интервал е 9-11, рядко 17-21 дни. Грипът и острите респираторни болести в региона към момента са високи, като за предходната седмица са регистрирани 55 случая.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР