Повишаване капацитета на органите по сигурността на общата граница между

...
Повишаване капацитета на органите по сигурността на общата граница между
Коментари Харесай

Турция и България засилват сътрудничеството си в борбата срещу нелегалната миграция

„ Повишаване потенциала на органите по сигурността на общата граница сред България и Турция и възстановяване на съдействието в битката против незаконната миграция в областите Бургас, Хасково и Ямбол и областите Одрин и Къркларели “ е взаимен план, който ще се осъществя по европейските стратегии за трансгранично съдействие България-Турция /INTERREG-IPA/.

Проектът бе разискван на взаимно съвещание на виновни представители на пограничните области в Дирекцията по регионална администрация, осведоми Анадолската организация.

Проектът има за цел да засилва съдействието сред правоохранителните органи на областите от двете страни на общата ни граница в битката против незаконната миграция в района, в сходство с европейското законодателство, съобщи координаторът на плана от турска страна Шенол Филиз.

По думите му се планува да бъде повишен потенциалът на правоохранителните органи в пограничните региони, както и да се усъвършенства връзката и информираността по отношение на законодателството на Европейски Съюз по тези проблеми.

Ще се провеждат курсове по проучване на български и британски език за рационализиране на езиковата подготовка на турските и българските чиновници.

В рамките на плана се планува да бъдат закупени устройства за инспекция на подправени документи, оптични четци на паспорти, транспортни средства с камери и системи за различаване на регистрационни номера и техническо съоръжение за регионалната полиция и регионалните имиграционни служби, както и за регионалната жандармерия в Одрин, на която е поверена защитата на българо-турската граница.

Проектът е на стойност 1 730 647 евро и ще се извършва в границите на една година, до 8 ноември 2025 година

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР