Поведението на Русия в Украйна и в чужбина е най-голямата

...
Поведението на Русия в Украйна и в чужбина е най-голямата
Коментари Харесай

Русия е "най-пряката заплаха" за световния ред: Урсула фон дер Лайен в Токио

Поведението на Русия в Украйна и в чужбина е най-голямата опасност за световната непоклатимост, съобщи в четвъртък ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестява CNN.

Русия " през днешния ден е най-пряката опасност за международния ред с варварската си война против Украйна, с тревожния си пакт с Китай и с апела си за нови и доста случайни интернационалните връзки ", съобщи фон дер Лайен пред кореспонденти след диалози с японския министър-председател Фумио Кишида и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел в Токио.

Мишел и фон дер Лайен са в Токио за 28-ата среща на върха ЕС-Япония , по време на която поддръжката им за Украйна е измежду главните тематики в дневния ред.

 

 

Сътрудничеството ни в Украйна е от решаващо значение за Европа, само че също по този начин е значимо и за Тихоокеанския район, а също по този начин желаеме да задълбочим консултациите си по отношение на един по-настъпателен Китай ", съобщи Мишел пред кореспонденти. " Смятаме, че Китай би трябвало да се изправи в отбрана на многостранната система, от която се е възползвал при развиването на страната си. "
Мишел съобщи също, че " виновните за военни закононарушения би трябвало да бъдат и ще бъдат изправени пред съда ".

В речта си дружно с фон дер Лайен и Мишел Кишида съобщи пред репортерите: " Руската експанзия против Украйна разклаща самата основа на целия интернационален ред, освен в Европа, само че и в Азия, и в никакъв случай не може да бъде оправдана. "

В отговор на съветската инвазия в Украйна Япония и Европейският съюз постановиха редица наказания против Русия, в това число заледяване на активите на президента Владимир Путин и членовете на неговото семейство.

 

(Yoshikazu Tsuno/Pool/Getty Images)
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР