Поведението на президента, което демонстрира вчера, не подобава на държавен

...
Поведението на президента, което демонстрира вчера, не подобава на държавен
Коментари Харесай

Експерти се разминаха за поведението на Радев към новите управляващи

„ Поведението на президента, което показва през вчерашния ден, не прилича на държавен глава обединител на нацията. Демонстративното му овакантяване по време на клетвата на министрите и химна, изрично не може да бъде оценено като едно съответно дейности на държавен глава “. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria Ваня Нушева, политолог от „ Прозрачност без граници “.

Друго мнение застъпи социологът Кольо Колев, който счита, че в случай че болшинството тръгне да желае импийчмънт на президента, ще е „ последният гвоздей в ковчега в ръководещата коалиция “ и че е „ огромна неточност “.

„ Президентът показва необятното публично мнение “, счита Колев, като призна, че Радев се държи „ недипломатично “.

Колев дефинира ръководещите като „ коалиция гуляй с омерзение “.

Според Ваня Нушева разминаванията с президента са главно по линия на външнополитическата ориентировка, както и правосъдната промяна, възможни смени на управленията на специфичните служби и други

За нея най-голямата заплаха пред новия кабинет е да се „ подхлъзнат от изместването на дневния ред, както държавното управление на Кирил Петков се подхлъзна във връзка с настояванията на опозицията “.

„ Хич не му е елементарно ситуацията на държавното управление, има врагове от вътрешната страна и извън. Очакват се вътрешни разтърсвания от страна на Демократична България и от страна на ГЕРБ... Какво конституционно болшинство, като имаш доста нежно парламентарно болшинство? “, уточни Кольо Колев.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР