Поведението на някои хора в управлението на милата ни татковина

...
Поведението на някои хора в управлението на милата ни татковина
Коментари Харесай

Ние сме народ-донор

Поведението на някои хора в ръководството на благата ни родина стартира да става почти като на един такъв… малко „ необикновен “, отишъл в понеделник сутринта на планьорка в работата и показал „ плодовете “ от мисленето си:

- Колеги, през вчерашния ден гледах прелестна поредност по малкия екран, споделя се „ Разследване на самолетни произшествия “. Чудесна е, доста ми хареса, предлагам да я пускаме на клиентите ни…
- Стефане, ти си помощник-пилот, стегни се! Клиентите ни са пасажери на задокеански полети.



Все „ блестящи “ хрумвания и все… на място.

Менда Стоянова и Валери Симеонов взеха решение да ни припомнят що е то блестяща концепция и внесоха предложение, с което, на процедура, разрушават платформите, като Airbnb и Booking, на части. Просто ще ги изгонят от България, това е. Както преди изгониха Uber. Мирише малко на почистване на конкуренцията за „ едни хора “, но… сà да не сме толкоз черногледи, а?

Да забележим какви са претекстовете на вносителите…

Според тях има взрив в отдаването в кратковременен наем (и бързат да вземат ограничения, както се оказва). Понеже това е туристическа услуга, тя трябвало да си се прави по разпоредбите, които са разказани в закона, когато и там да е юридически той (както постоянно сме гъвкави, като дънер, когато ни изнася); съгласно вносителите работата с Airbnb е нарушаване и би трябвало да се контролира. В „ регулирането “, несъмнено (!!!) влиза и наложителното заплащане на категоризация. Дотук – някой сюрпризиран?

„ Целта на препоръчаните промени и допълнения не е да се лимитират продажбите посредством електронните платформи “, са показали вносителите в претекстовете си (така както казването на: „ дава обещание да не неистина “ автоматизирано значи, че казващият го в никакъв случай няма да лъже! но почтено!), само че въпреки всичко желаят да се съблюдава законът, с цел да (дръж се крепко!) „ … се обезпечи равнопоставеност на другите снабдители на туристически услуги и да има гаранции за потребителското удовлетворение”.

„ Потребителското удовлетворение”… за нас го вършат бе, хора! А по отношение на „ равнопоставеността “…

… значимо ми се коства и на мен, да ви кажа, да има равнопоставеност сред горките милионери, притежатели на 4-5 хотела и Румен Унуфриев от „ Красна поляна “, да речем, който най-нахално отдава стая чартърен. Законотворецът се грижи тоя безсрамник да не си разиграва коня, както си желае.

След малко отново ще обърнем внимание на думичката „ равнопоставеност “, която стартира да се употребява, като пенкилер за всевъзможни тъпотии. Но за това – по-късно.

Иначе – младите от чужбината сме щели да примамваме да се връщат, тук да работят, че дори (как другояче!) по-заможните – и да влагат. Мхм… тъкмо по този начин ще стане. Тука е парадайс за разпоредителност и предприемачество. Само трябва… по този начин де… първо да си доста богат и след това и законотворецът ти оказва помощ.

Младите от чужбина ще връщаме, само че тук политиката ни е: съвсем всичко новаторско и предприемаческо, което не е стъпило на раменете на „ мой човек-твой човек “, да се смачква.

Как да не си почитател на „ творчеството “ на някои парламентаристи?

Стъпите в Парламента и почнем да разбираме всякакви неща за вас… цялото ви отношение към нас припомня диалог сред младоженци, след сватбата, когато брачният партньор споделя:

- Не знаех, че си вдовица…
- Да. 4 пъти. Всичките ми починали съпрузи се споделяха Иван – като тебе… И починаха от отравяне. Хайде, скъпи, вечерята е подготвена.

За следващ път виждаме по какъв начин едни аналогови хора се пробват (и успяват) да се намесват в цифровия свят, с цел да го компрометират, тъй като не им изнася.

Предложението на Стоянова и Симеонов включва доставчиците на интернет да бдят, като шпиони (!) и който пусне публикация – глоба незабавно! Платформите също да се глобяват. Дреме им на платформите (ако питате мене), които работят в целия свят, ние – „ големият “ пазар сме им най-важните, нали… Airbnb и Фейсбук ще глобяваме. Отсега ги слушам по какъв начин треперят от боязън. Само че ние… ние оставаме тук – в блатото. Те си отиват, да си вършат бизнес другаде. Ние оставаме…

Ние явно сме народ-донор. Всеки си заплаща, колкото там ни е цената, и си взема каквото му би трябвало. Законно. Защото и законът си има форма, има си и цена. Не се съпротивляваме, отучили са ни да се противим.

И, несъмнено, поправката се прави сред две четения на различен законодателен акт. Случайно вероятно…

Вижте какво – в България има също по този начин родна киноиндустрия (нещо сходно поне…), спектакъл, културни мероприятия; я забранете най-добре Netflix и HBO, че пречат – хората се заплесват по тях.

Регламентирайте ги. Тия, дето дават заеми на другари, да се глобяват незабавно! Това е конкуренция на банките, бе!

***

Още вести от „ върха “.

Премиерът Борисов е на посещаване в Съединени американски щати. То евентуално е значимо, въпреки да има всякакви мнения…

Преподавател в Съединени американски щати: България е незнайна големина в Съединени американски щати

Но вниманието на мнозина беше привлечено от дрескодът на вицепремиерът Каракачанов, който слезе от самолета, обут в дънки.

Вие му се подигравате на Каракачанов, че е в „ публични “ дънки, аз персонално съм му признателен, че не е по „ формален “ анцуг…

***

Разбрах, че си имаме Мис България 2019 към този момент. Да ни е честита! По някаква причина тоя конкурс стартира да наподобява на морско свинче – ни е морско, ни е свинче; нито е конкурс, нито е за хубост.

Едни чичковци, наподобява, просто си мерят портфейлите и въздействието: „ аз мойта ще я направя миска! “; „ не, аз мойта ще я направя! “; „ айде да видиме! “

А другояче момичето сподели, че би трябвало под различен ъгъл да я гледаме:

Мис България 2019: Не можете да съдите от фотоси под неприятен ъгъл

***

И най-после – да се върнем на равнопоставеността. Някои фанатици ни насадиха в главите, че всяка (ВСЯКА) тематика би трябвало да бъде показана от публицистите с ДВЕ гледни точки. Което е цялостен парадокс, просто тъй като има неща на тоя свят, които НЯМАТ две гледни точки и в следствие получаваме едно безумно „ изсмукване от пръстите “ на „ гледни точки “.

Може ли да спрем към този момент тоя поп антиваксър да го каним да се изрича по тематики, които явно са надалеч от региона му на знания. Съдът реши, че може да излага на риск други деца, освен свои… вредата към този момент е нанесена. Но, тъй като това ви се коства малко, го каните в НАЦИОНАЛНИ медии, та да може пред всички да си изкаже мнението, нима повече мозъци болести с концепциите си.

Науката, благи хора, не е въпрос на мнение. Това би трябвало да стане ясно най-сетне. Болестите се появяват от избрани външни въздействия, които са предотвратими или не. Слънцето е слънце, Земята се върти към него, предметите имат компактност, веществата – положения. И даже някой да има „ мнение “, че Земята е плоска, това не прави Земята плоска, както и това, че някой има мнение, че да излага на риск живота и здравето на децата, като ги лишава съзнателно от ваксини, е в реда на нещата, не го прави вярно, както и бръщолевенето за „ вредата “ от имунизациите не се трансформира в истина.

Разни фенове на конспирациите не стопират да приказват за някакъв отчет на Световната здравна организация, в който се твърдяло, че имунизациите са нездравословни, само че за който действително никой не е чувал и не е виждал (самия документ) – единствено е „ чел в едни уеб сайтове “; до момента в който напълно РЕАЛНО СЗО разгласи антиваксърите за най-голямата здравна опасност в света. Не е нужно да ми вярвате, „ конспиратори “, СЗО си имат уебсайт, четете.

Но да се върнем на равнопоставеността. Въпрос на баланс било, казвате – да има две отзиви по тематиката. Както казахме – науката няма две отзиви. Да стартираме оттова, но…

… дано не се заблуждаваме – приказваме за рейтинг. Тоя bullshit продава. Лепи кухите лейки пред тв приемниците. Това е. Както и да го захаросвате и да обяснявате, че го вършиме поради свободата да се показват всички отзиви. Продължавате да си играете със здравето и живота на хората. Много от тях са доверчиви и считат мнението на всякакви самозвани „ специалисти по всичко “… за нещо правдиво. Особено, когато ги изтъпаните тия хора в народен ефир и се опитате да ги визиите като равностойни на събеседниците си с равностойно, само че друго мнение, „ две гледни точки “ и така нататък Вие ги легитимирате.

Страх ме е да си показва какво ще е, в случай че на следващия ден извършите предаване за Холокоста и решите да поканите някой с „ второ мнение “ и „ друга позиция “!

Едно е да даваш независимост на словото и мненията, само че друго е съзнателно да разпространяваш дезинформация. С този подправен „ баланс “ бихте дали и на Хитлер естрада – да ви опише по какъв начин би се справил с казуса с евреите, вероятно…

Науката НЕ Е въпрос на мнение. Хора могат да умрат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР