“Поведението на държавните енергийни дружества на борсата отговаря напълно на

...
“Поведението на държавните енергийни дружества на борсата отговаря напълно на
Коментари Харесай

Съседите харесаха тока на България! Отбелязахме 200% ръст на износа

“Поведението на държавните енергийни сдружения на борсата дава отговор изцяло на уговорките по европейското и българското законодателство “. Това сподели енергийният министър Теменужка Петкова на среща с представители на работодателските и синдикалните организации, на която бе разисквано положението на пазара на електрическа енергия и ограниченията за неговото стабилизиране.

По думите на енергийния министър през 2018 година производството на електрическа енергия в България се е нараснало с 2,3% по отношение на 2017 година През месец януари тази година износът на сила от страната е повишен с 200% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, което демонстрира сериозния интерес от страна на прилежащите пазари към създадената у нас сила, добави тя. Министър Петкова акцентира, че пазарът " ден напред “, който действа в границите на " Българска самостоятелна енергийна борса “ ЕАД се е развил през последната година – изтъргуваните количества през 2017 година възлизат на 4 тераватчаса, а през 2018 година – 6 тераватчаса.

Какъвто ангажимент бе стихотворец, през втората половина на месец януари, АЕЦ " Козлодуй “ ЕАД и Топлоелектрическа централа " Марица-изток “ 2 са нараснали предлаганите количества сила на пазар " ден напред “. " Национална електрическа компания “ ЕАД също ще ги усили при съществуване на подобаващи условия.

Председателят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов изрази удовлетворение от полемиката, защото разискваните ограничения ще успокоят пазара на сила у нас. По думите му следва да се разшири пакетът от стандартизирани артикули, които ще се оферират на борсата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР