Поведението на биткойн може да бъде поставено на изпитание тази

...
Поведението на биткойн може да бъде поставено на изпитание тази
Коментари Харесай

Кризата с Украйна ще покаже дали биткойн все още е валута без гражданство

Поведението на биткойн може да бъде сложено на тестване тази седмица, когато вложителите следят с нараснало внимание събитията сред Украйна и Русия, както и дали Федералният запас ще усили лихвените проценти с 50 базисни пункта пред март.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация от дълго време се смята от запалянковците като несъмнено леговище, т.е. актив, който в идеалния случай би могъл да компенсира риска в портфейлите на вложителите и да ограничи излагането на отрицателни шокове.

Въпреки това през последните месеци биткойнът се търгува като акции и то като по-рисково насочени към растежа. Той към момента се възвръща от огромния спад от по-рано през годината, когато възходящите лихвени проценти накараха вложителите да пропуснат позиции в софтуерни и други рискови активи.

Биткойн е определян от някои като валута без поданство и в действителност се е представял добре в предишното, когато е имало геополитическо напрежение, тъй че можем да чакаме известно търсене като предпазен актив “, разяснява пред CNBC Юя Хасегава, анализатор на криптопазара в японската борса Bitbank.

Той обаче прибавя, че „ смяната в пейзажа направи биткойн нежен за неустойчивостта на фондовия пазар в Съединени американски щати и затова вложителите може да останат напрегнат, до момента в който обстановката на границата сред Русия и Украйна не стартира да се успокоява “.
Криптозима за няколко месеца
Цената на биткойн е с към 10% под тази преди годината и с към 40% по-надолу от най-високото си равнище през ноември.

На фона на актуалните течения, в това число повишаващите се лихвени проценти, софтуерните акции може да бъдат задушени за известно време. Ако това е криптозима (бел.р. – продължен мечи период), това може да се проточи още няколко месеца.

„ Ако сме в мечи пазар, ще забележим още осем или девет месеца придвижване надолу, което е опция за „ туристите “ да изоставен пазара и действителните играчи да продължат да построяват тази технология “, сподели Крис Кинг, основен изпълнителен шеф и създател на Eaglebrook Advisors.

Опитните криптоинвеститори рядко се опасяват от продължителни низходящи интервали. Биткойн е претърпял единствено една криптозима до момента – през 2018 година цената му падна с към 80% от тогавашния си най-много. Оттогава обаче пазарът се разви доста.
Подготовка за идващия бичи пазар
Слабите интервали са време за промишлеността да почисти и построи инфраструктурата и приложенията, които ще улеснят идната вълна от новодошли на бъдещия бичи пазар. В момента да вземем за пример се канализира забележителен интерес към аспекти от блокчейна, надалеч надхвърлящи биткойн – като незаменими токени и метавселена да вземем за пример.

В момента единствено щрихираме повърхността на посоката, към която отива блокчейн “, означи Родриго Викуна, основен финансов шеф в Prime Trust.

Интересът, а и парите, които потичат към NFT, процъфтяват през 2021 година Повечето хора към момента гледат на тях като на цифрово изкуство и като цяло сложна за разбиране идея. Тези токени обаче имат доста други евентуални използва, да вземем за пример могат да послужат за документиране на историята на собствеността върху парцел. Медицинските досиета под формата на NFT пък наподобяват като доста по-безопасен метод за шерване на сензитивна информация с лекарите.

Кинг означи, че макар новия интерес към децентрализираните финанси или DeFi, към момента е прекомерно рано и незадоволително развито, с цел да се развие. DeFi разрешава на потребителите да вземат участие в кредитиране и други финансови действия благодарение на блокчейн и да го вършат без никакви медиатори.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР