Повечето зелени коридори в столицата днес няма да работят. Във

...
Повечето зелени коридори в столицата днес няма да работят. Във
Коментари Харесай

Повечето зелени коридори са затворени, недоволство сред джипитата в Пловдив |

Повечето зелени коридори в столицата през днешния ден няма да работят. Във ВМА и УМБАЛ " Св. Анна " количествата ваксини са изчерпани, демонстрира инспекцията на OFFNews.

В " Пирогов " през днешния ден се ваксинират единствено членовете на Секционни изборни комисии и всички, на които би трябвало да се сложи втора доза ваксина. Поради привършване на количествата свободният достъп до имунизационните пунктове се приключва. Той ще бъде обновен при доставка на нови количества. През вчерашния ден са  ваксинирани 550 души.

Къде към момента има опция да се ваксинирате

Останали количества ваксини има във имунизационния кабинет на УМБАЛ " Александровска ". Той се намира пред бариерата на лечебното заведение и работи от 8,30 до 17,30 до привършване на наличните дози.

Ваксинации ще се вършат в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ", където кабинетът възобновява работа от през днешния ден . Ще се слагат ваксини на AstraZeneca. С приоритет ще се имунизират хората от фаза 3 и 4. Кабинетът е отворен и за хора отвън предпочитаните групи. Той ще работи от 8:00 часа до привършване на наличните количества.

Фаза III: Служители, участващи в поддържане на действието на съществени за публичния живот действия.

Фаза IV: Възрастни хора на и над 65-годишна възрасти и лица с съпътстващи хронични болести заради по-тежкото протичане на болестта и по-високият риск от развиване на затруднения и смъртен излаз, в това число имунокомпроментирани или лица с вторични имунни дефицити.

Днес мобилен екип на УМБАЛ " Св. Анна " ще бъде в село Габер(Софийска област) за имунизации на искащите.

В Пловдив следващ ден има проблем с имунизациите при персоналните лекари. Вчера им беше раздаден по 1 флакон от имунизацията на AstraZeneca, който включва 10 дози, макар че доставката беше от 4700 дози. Пред bTV локален общопрактикуващ доктор описа, че има доста чакащи и е съумяла да сложи ваксини на 10 души, макар че 100 души от пациентската ѝ листа са поискали да се ваксинират. 

Заради неравномерното доставяне от Сдружението на общопрактикуващите лекари упорстват за ново систематизиране на количествата ваксини сред персоналните лекари и имунизационните пунктове. Те приготвят писмо с рекомендации до Министерството на здравеопазването.

Вчера в страната пристигнаха 21 060 дози от Pfizer/BioNTech. Ваксините от тази партида трябваше да бъдат доставени до районните здравни инспекции в София, Кюстендил, Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково, Ямбол, Бургас, Плевен, Русе, Силистра, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Шумен и Варна. Количествата са предопределени за имунизации на искащите от стартиралите етапи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР