Повечето зеленчуци, отглеждани в домашни градини, са едногодишни. Те изсъхват

...
Повечето зеленчуци, отглеждани в домашни градини, са едногодишни. Те изсъхват
Коментари Харесай

Не всички зеленчуци са едногодишни. Ето някои, които се завръщат година след година

Повечето зеленчуци, отглеждани в домашни градини, са едногодишни. Те изсъхват и умират в края на сезона и би трябвало да се презасаждат всяка година, с цел да жънат повече годишна продукция.

Но в случай че нямате време или пари, не желаете да се занимавате с годишно засаждане или желаете да опитате нещо ново, имам тъкмо растенията за вас: многогодишни зеленчуци.

p>

ПОДГОТОВКА НА ПОЧВАТА

Ако в миналото сте сложили като приоритет подобряването на почвата си, това би трябвало да е преди засаждането на трайни насаждения. Тъй като лехата ще съдържа растения за години напред, това е единственият късмет, който ще получите, в действителност да смесите компост или оборски тор, до момента в който измененията, с цел да регулирате рН на почвата и вярно да изкопаете плевелите с корените им, без риск от безпокойствие на околните растения.

Също по този начин е отличен миг за внасяне на органически тор. Точно както една къща се нуждае от добра основа, здравите растения стартират със здрава почва. Грабнете опцията, до момента в който я имате. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР