Повечето сребърни бижута и аксесоари днес са покрити с много

...
Повечето сребърни бижута и аксесоари днес са покрити с много
Коментари Харесай

5 ефективни начина за почистване на почерняло сребро

Повечето сребърни бижута и аксесоари през днешния ден са покрити с доста тъничък пласт родий, с цел да предпазят метала и да го създадат по-ярък и ослепителен. Това фино защитно покритие обаче се износва, което улеснява почерняването на сребърните предмети.

Всъщност сребърните произведения реагират освен със сярата във въздуха. Парфюми, козметика, спрей за коса и др могат да принудят метала да потъмнее и да загуби блясъка си. За благополучие има някои елементарни и евтини способи за унищожаване на оцветяване, гланциране и разчистване на сребро.
 Почистете сребърните бижута по този метод и ги направете като нови! Почистете сребърните бижута по този метод и ги направете като нови!
Един от най-предпочитаните метали за носене на украшение, е среброто и съвсем във всеки дом има от този гальовен и грациозен метал. Проблемът с...

1. Алуминиево фолио + перилен препарат

Този трик за разчистване е подобаващ за леко потъмнели сребърни предмети. Постелете купа с фолио и налейте гореща вода. Добавете супена лъжица гел за пране и разбъркайте добре. Пуснете сребърните предмети  и ги оставете за минута. Извадете, изплакнете с хладка вода и оставете да изсъхнат.

2. Алуминиево фолио + сода за самун

Това е една от най -добрите предписания в нашия боеприпас за разчистване на сребро. Покрийте дъното на огромна тава за печене с фолио, с лъскавото нагоре. Използвайте керамични или стъклени съдове за печене, в никакъв случай железни, с цел да избегнете нежелани химични реакции. Напълнете с вода и сипете сода за самун. Имате потребност от 1,5 супени лъжици сода за всеки литър вода. Оставете да заври и сложете потъмнялото сребро вътре за 15 секунди. Извадете среброто и го оставете да се охлади. Всяко замърсяване е изчезнало. За насъбрани, упорити петна може да се наложи да повторите процедурата. Никога не използвайте тази рецепта за бижута с инкрустирани скъпоценни камъни.

3. Царевично брашно + вода
 Ето по какъв начин да върнете блясъка на сребърните и златните си бижута Ето по какъв начин да върнете блясъка на сребърните и златните си бижута
Как да върнете блясъка на среброто и златотоу дома? Много просто. Дори не се нуждаете от специфични скъпи принадлежности. Простите съставки...

Ако среброто ви е изгубило блясъка си, тази рецепта ще ви помогне да го възстановите. Направете гъста паста от водно царевично брашно и я нанесете върху сребърната част. Оставете сместа да изсъхне изцяло и я разтрийте с забрадка, с цел да полирате повърхността и да възвърнете блясъка на бижутата и сребърните си принадлежности.

4. Почистване с кетчуп

Може да звучи необичайно, само че кетчупът работи отлично, в случай че би трябвало да премахнете потъмняването от среброто. Този способ е доста комфортен, в случай че имате единствено 1-2 сребърни продукта за разчистване. Трябват ви 3-4 капки кетчуп на хартиена забрадка и деликатно разтрийте потъмнелите сребърни предмети. Ако има остарели, насъбрани петна, нанесете кетчуп непосредствено върху тези зони и го оставете за 15 минути. След това разтрийте с забрадка от микрофибър и изплакнете с вода.

5. Дезинфектант за ръце

Продуктите за стерилизация на ръцете са бързо решение, в случай че би трябвало да полирате сребърния си пръстен в придвижване. Изстискайте малко количество дезинфектант за ръце върху забрадка от мека хартия и деликатно разтрийте бижуто си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР