Повечето партии и коалиции запазват в Пловдив водачите си от

...
Повечето партии и коалиции запазват в Пловдив водачите си от
Коментари Харесай

Листите в Пловдив: пак Борисов срещу Минчев, "Български възход" даде свой човек на друг

Повечето партии и обединения резервират в Пловдив водачите си от предходните избори за идните на 2 април, сочи съпоставяне сред листите на обединенията за двата вота. В Пловдив (заедно с 25 многомандатен изборен регион в София) се води така наречен лидерска борба, тъй като имаше традиция партиите да изпращат в борбата за гласове ръководителите си, само че в последно време някои от обединенията избират да заложат на други известни лица.

Така за втори следващ път в Пловдив един против различен се изправят ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов и Никола Минчев от " Продължаваме промяната " (вече като общ претендент в обединението с " Демократична България " ), някогашен ръководител на Народното събрание,.

Втори рунд: Борисов против Минчев

На изборите на 2 октомври, ГЕРБ-СДС получи малко по-голям дял от гласовете на гласоподавателите в Пловдив (26.22%) спрямо " Продължаваме промяната " (25.92%). Партията на Борисов получи 29 939 гласа, а " Продължаваме промяната " 29 597 гласа, или с едвам 342 по-малко. Начело на листата на " Демократична България " беше съпредседателят Христо Иванов и обединяването получи 8.79% от гласовете, или 10 042 гласа.

Социолози и политиолози нееднократно са коментирали, че коалирането на двете партии е нестабилно, че ще докара до машинален общ брой на резултата им. Още преди формалното си коалирана " Продължаваме промяната " и " Демократична България " сподели синхронни дейности в Пловдив: отидоха до града поради, откакто общинските съветници от ГЕРБ и " Автенчина лява Българска социалистическа партия " (фракция, считана за близка до Гергов, противопоставяща се на ръководителя на левицата Корнелия Нинова - бел. авт.).

Заради сюжета и към Пловдвиския панаир (но повече поради градежа на стадион " Христо Ботев " и ремонта на " Локомотив " ). Той отхвърли и.

 Манол Пейков ще е претендент за народен представител с взор към локалните избори Манол Пейков ще е претендент за народен представител с взор към локалните избори

Познати водачи и една промяна на партия

Водачите си в Пловдив от предходните избори резервират и Движение за права и свободи (Танер Али), " Възраждане " (Ангел Георгиев), " Български напредък " (Стефан Янев), " ИТН " (Гроздан Караджов).

Този път лидер на листата на Българска социалистическа партия, чиято, ще бъде Иван Петков. Той е ръководител на на организацията на левицата в града. Преди това отпред на листата на Българска социалистическа партия в Пловдив беше зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Бившият народен представител от Българска социалистическа партия, който е и, Валери Жаблянов повежда листата на новото ляво обединяване.

Начело на листата на, в която вземат участие някогашните депутати от " ИТН " Ива Митева и Любомир Каримански, е Лилия Недева. На предходните избори тя беше втора в листата на " Български напредък " в Пловдив, беше и народен представител в последното Народно заседание. Възроденото Национална движение „Симеон Втори" залага на Борис Лозанов. На уеб страницата на партията той е показан като юрист, работил и като публицист, координатор на организацията на Национална движение „Симеон Втори" в Пловдив.

 Новите остарели и старите нови: кои са водачите за изборите на 2 април Новите остарели и старите нови: кои са водачите за изборите на 2 април
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР