Повечето от вас знаят коя е Габи и са запознати

...
Повечето от вас знаят коя е Габи и са запознати
Коментари Харесай

Да усетиш ЦСКА, грижата и любовта

Повечето от вас знаят коя е Габи и са осведомени с нейната тъжна орис. За другите, ще напомня. Момиченцето е на 6 годинки. Повечето от тях са минали в мрачевина, тъй като единствено два месеца след раждането й, фамилията схваща, че тя има голям проблем с очичките. Лекарите откриват, че Габи има срастване на роговиците. В разследване от което, детето не вижда на 100% с лявото и на 85% с дясното око. Всичко се усложнява от вродената глаукома на двете очи.

Нейният дядо Никола прекатурва света, с цел да избави внучето си от тъмнината. Габи минава редица интервенции, в това число четири в Германия - за слагане на импланти, посредством които очният нерв да бъде непокътнат. Дядото потъва в заеми...

Габи мечтае да види целия цветен свят, да се наслаждения на всички цветове, които ние имаме за даденост. Да види усмивката на дядо, да се огледа в очите на мама.

Сега, след направена трансплантация, момичето вижда на 40% с едното си око, само че периферно. Предстои поредна интервенция. Тя ще бъде в Мюнхен, Германия - в средата на ноември. След акция на ТОПСПОРТ и благодарение на доста положителни хора, нужната сума от 8000 евро беше събрана единствено в границите на няколко дни. Не е първа интервенция на Габи, не е първа акция. Винаги в помощ за детето с персонални средства се включва и кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев.
 Снимка 551488
Източник:

Вчера, с помощта на него, на пресаташето Момчил Кръстев, Стойчо Младенов и всички в тима, подарихме безоблачен и хубав ден на Габи. Тя посети базата на тима в Панчарево и се срещна персонално с футболистите, които досега се опитваше да гледа единствено по малкия екран.

Ще опитам да ви пресъздам възприятието да усетиш ЦСКА, грижата и любовта...

Тренировката на " армейците " е планувана за 17:00 часа. На базата съм още в 16:00. Прави ми усещане, че треньорите и тимът са тук още тогава. Няма по какъв начин настроението да е доста положително след двата следващи мача без победа, само че все пак в ЦСКА вършат този жест, одобряват с удоволствие молбата ми за среща с детето. Даже са подготвили скъп подарък за дребната.

В 16:30, както сме се разбрали, дядото и майката на Габи, пътуващи от Плевен, към този момент паркират автомобила въз основата. С тях е и нейното братче. Вълнението е огромно и мъчно може да се скрие. За всеки от това благо семейство. Малката е претърпяла доста компликации и интервенции, само че духът и е като на същински " армеец ". Габриела е войник, който не се предава. Не е тъжно и депресирано дете. Точно противоположното - интелигентна, смела, с възприятие за комизъм. Тя зарежда с позитивна сила всеки към себе си.

Стоим пред входа на съблекалнята, а всеки, който мине около нас се стопира и заговаря Габи. Тя е с най-новата фланелка на ЦСКА, със знака на армията на ръкава и надпис " С нами Бог " на врата откъм гърба. Гледам този надпис и си мисля, че в България има доста положителни хора, които оказват помощ на други, изпаднали в неволя, само че най-после зависи точно от него - от Бог... Дано той бъде с Габи в Германия по време на интервенцията.

Първо здравенякът Карло Мухар се разтапя по дребното богатство, обръща й огромно внимание. Габи се интересува от коя страна е той. Следва прочувствената първа среща сред детето и Кирил Динчев, който постоянно е бил измежду най-големите донори за момиченцето. Динчев гушка Габи и споделя за неговата принцеса, която е съвсем на същите години. Разпитва в детайли роднините й за всичко, обвързвано със положението на хубавицата и задаващата се нова намеса.
 Снимка 551483
Източник:

Към Габи с необятна усмивка на разположение към този момент крачи и голмайсторът на тима Жорди Кайседо. Малката първо я е позор и се крие зад мама, само че малко по-късно към този момент театралничи за фотография с еквадореца. Впечатлена е от растежа му, от физиката, от гласа му, от всичко...

Помощниците на Стойчо Младенов към този момент приготвят терена за тренировката, а Габи желае фотография за спомен до едно от паната, на което е емблемата на ЦСКА и надпис " Още от дете възпламени моето сърце ". Едва ли го е видяла, само че като виждам какъв брой е щастлива - в действителност е по този начин, този надпис е изпълнен със смисъл. Динчев и дава една от топките и дребната, дружно с братчето си, тича деликатно по терена. Дори със зрение на 40% и единствено на едното око, пробва няколко изритвания на коженото кълбо и то с огромен триумф. След това застава на вратата, на която наподобява като дребна калинка, кацнала върху голямо дърво.
 Снимка 551487
Източник:

Идва кулминационната точка. Към терена крачи Стойчо Младенов, след него хората от екипа му и футболистите. Треньорът носи топка на ЦСКА с подписи от играчите. Това е изненадата за Габи. Водя я при него, а дребната е по-срамежлива от когато и да било. Все отново е център на внимание. Всички са към нея и се усмихват. Тя усеща ЦСКА, а всеки от ЦСКА усеща прочувствен заряд от Габи. Сигурен съм в това. Стойчо споделя благи думи към дребната, след което и дава топката. Тя пък незабавно я пуска на земята и стартира да я рита с крайник, няма самообладание, незабавно се " включва " в тренировката на тима.
 Снимка 551486
Източник:

Всичко приключва с обща фотография за спомен. Споменът ще бъде безконечен и благ за Габи, за нейните близки, които я придружиха. Момичето не видя добре " армейците ", само че ги усети. Усети тяхната грижа и обич. Ето поради това ЦСКА е институция, обществен феномен. А спортистите би трябвало на първо място да бъдат положителни хора, тъй като носят отговорност най-много пред децата. Те би трябвало да бъдат образец, добър образец. И аз персонално благодаря на ЦСКА за жеста, който направиха.
 Снимка 551485
Източник:

Днес Габи се е събудила вкъщи. За страдание, не е съумяла да се наслаждения на изгряващото слънце по метода, по който го вършим ние. Пак дублирам, за нас е даденост. Събудила се с усмивка. Защото имаше топъл ден, цялостен с грижа и обич. Така ще бъде постоянно. Вярваме в щастливия завършек на продължаващата към този момент 6 години тъжна приказка за дребната хубавица от Плевен. Която към този момент е част от ЦСКА.
 Снимка 551484
Източник:
 ЦСКА продължава с вложенията в базата на Панчарево (СНИМКИ)
ЦСКА продължава с вложенията в базата на Панчарево (СНИМКИ)

Издигна стена на входа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР