Повечето от спасените вчера 12 момчета в Тайланд са отслабнали

...
Повечето от спасените вчера 12 момчета в Тайланд са отслабнали
Коментари Харесай

Спасените в Тайланд момчета отслабнали с по 2 кг

Повечето от избавените през вчерашния ден 12 момчета в Тайланд са отслабнали приблизително с по 2 кг, само че като цяло са в положително здравословно положение , разгласи представител на държавното управление, представен от сингапурския вестник " Стрейт таймс ".

Припомняме, в продължение на 18 дни, от 23 юни, 12 момчета от футболния тим Wild Boars и техният треньор бяха блокирани в наводнената от дъждове пещера Тхам Луанг в Северен Тайланд. В рамките на три дни, неделя, понеделник и вторник, избавителният екип сполучливо извади всички.

 Спасиха 12-те момчета и треньора им от пещерата в Тайланд Обновена
Спасиха 12-те момчета и треньора им от пещерата в Тайланд

Те бяха блокирани в пещерата в продължение на 18 дни

Групата беше открита от водолази в понеделник предходната седмица. Децата са на възраст сред 11 и 16 година, а треньорът е на 25 година

Според оценката ни те са в положително положение и не са напрегнат . Повечето от момчетата са изгубили приблизително по 2 кг, разкри контрольор от здравното министерство на Тайланд, само че увери, че нито едно от момчетата не е в тежко положение вследствие на недохранването.

 Всички момчета са избавени от пещерата в Тайланд Обновена
Всички момчета са избавени от пещерата в Тайланд

В момента в пещерата е единствено треньорът

Можете да останете без храна месеци, само че не можете без вода, посочи представителят. По думите му всички 13 души са в доста положително положение. Инспекторът описа, че те от самото начало са си помагали и са останали невъзмутими с помощта на треньора.

 Още четири момчета са избавени от пещерата в Тайланд Обновена
Още четири момчета са избавени от пещерата в Тайланд

В пещерата остават още 4 момчета и треньорът им. Операцията за през днешния ден е прекъсната

Две от децата имат лека форма на пневмония . Всички ще останат в болница минимум една седмица. Лекарите се тревожат, че момчетата може да са инфектирани от болести, пренасяни от прилепи.

Междувременно трима водолази от Австралия оповестиха пред " Гардиън ", че избавителният екип към момента е бил в пещерата на дълбочина 1,5 километра и е събирал оборудването, когато помпите за извеждане на събралата се вода са отказали, което е довело до бързо повишаване на равнището.

 Илън Мъск тества подводницата, основана за избавяне на децата в Тайланд
Илън Мъск тества подводницата, основана за избавяне на децата в Тайланд

Минивариант, направляван от двама водолази…

Операцията е можело да се трансформира в злополука няколко часа след евакуирането на последното момче, разкриха водолазите. За към час всички са съумели да изоставен пещерата.

 90 водолази са взели участие в избавителната интервенция в Тайланд
90 водолази са взели участие в избавителната интервенция в Тайланд

Операцията би трябвало да се възобнови на следващия ден, само че в региона към този момент вали

Седем австралийци са взели участие в интервенцията. Те са прекарали 75 часа в пещерата , вкарвайки почти 20 тона съоръжение, в това число помпи с промишлен размер, кислородни бутилки, здравно съоръжение и храна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР