Повечето от пушачите, така и тези, които не пушат, са

...
Повечето от пушачите, така и тези, които не пушат, са
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви, когато спрете цигарите

Повечето от пушачите, по този начин и тези, които не пушат, са наясно с вредите, които тютюнопушенето предизвиква на организма.

Вдишването на тютюневия пушек излага белите дробове и цялата мускулна отбрана на въздействието на над 7000 химикала .

Тези субстанции могат да причинят инфектиране и увреждане на клетките, които построяват на тези мускули. Но това, на което не се обръща внимание, е какво се случва с тялото, откакто се откажете от тютюнопушенето?

Въпреки че множеството пушачи схващат заплахите от тютюнопушенето, отказването от него е мъчно.

Това е по този начин, тъй като никотинът в цигарения пушек е пристрастяващо вещество и навикът за пушене се трансформира мъчно.

На всеки, който пуши, се предлага да се откаже, защото пушенето е обвързвано с дълготрайни здравословни проблеми като тумори, белодробни, сърдечни и чернодробни болести.

Учени са открили, че първите две седмици след прекъсване на тютюнопушенето е налице усъвършенстване в здравето на организма.

Какво тъкмо се случва?

Ако сте пушач, белите ви дробове са изложени на доста нездравословни субстанции, в това число никотин и въглероден оксид.

Тези химикали имат директен резултат върху кръвното налягане и сърдечния темп .

Само през първите 20 минути от момента, в който се откажете от пушенето, кръвното налягане и пулсът ви се връщат към здравословните равнища .

И в границите на 24 часа равнищата на въглероден оксид падат, което разрешава на кислорода в кръвта да доближи верните равнища. Също по този начин в границите на един ден кръвообращението в крайниците на тялото стартира да се усъвършенства .

В рамките на 48 часа след отхвърли от цигари, обонятелните и вкусовите кафези стартират да се регенерират .

Започва да изчезва даже дъхът, присъщ за всички пушачи. Скоро по-късно епителните кафези в белите дробове стартират да работят по-добре.

Така функционалността за премахване на токсините от тялото се извършва по-точно.

Въпреки позитивните резултати, обаче, прекъсването на тютюнопушенето има същите признаци като другите наркотични субстанции .

След като сте прекарали първите 48 часа, организмът стартира да изпитва никотинов апетит , а невъзможността да си го обезпечи провокира потрес.

Затова на този стадий може да има случаи на световъртеж, ниско кръвно налягане или гадене. Но единствено след към 15 дни кръвообращението се усъвършенства, повишавайки равнищата на изхвърлените от тялото отрови.

Тъй като кръвообращението има и функционалността да доставя О2 на клетките на тялото, след отхвърли от тютюнопушене то стартира и се възстановява.

Следите , които никотинът оставя по пръстите и зъбите, ще стартират за изчезват. Увеличава се размерът на въздуха, арестуван от белите дробове.

Тъй като производството на белодробна слуз стартира и се усилва през първите няколко седмици след отричане от тютюнопушенето, до началото на третата седмица дихателните пътища ще бъдат по-чисти. Което пък води до последователно прекосяване на кашлицата със тайни, породени от пушенето на цигари, както и до попречване на респираторни инфекции.

Е, подготвени ли сте да се откажете от цигарите?

Ако отговорът е позитивен, експертите предлагат да се консултирате с вашия доктор, който да ви помогне да измененията метода си на живот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР