Повечето от общините в Монтанско вече са подписали договори с

...
Повечето от общините в Монтанско вече са подписали договори с
Коментари Харесай

Общините в област Монтана се готвят за зимата

Повечето от общините в Монтанско към този момент са подписали контракти с компании за снегопочистване. Представители на институции и общинските администрации организираха среща при регионалния шеф на Монтана Росен Белчев.
"Кметовете на пет общини към този момент са сключили контракти с компании за разчистване на снега ", посочи Белчев. "Това са Берковица, Брусарци, Вълчедръм, Чипровци, Якимово. "
По данните на метеорологичната станция в Монтана се чака зимата да бъде мека. Републиканската пътна мрежа в региона ще се поддържа от миналогодишната компания. Договорът ѝ изтича на 28 ноември, само че най-вероятно ще бъда удължен с анекс и за идния сезон.
Дружеството разполага със 108 машини, от които 55 към този момент са в подготвеност за зимно поддържане. Останалата техника работи сега на разнообразни пътни обекти, само че при нужда до 24 часа ще бъде оборудвана за снегопочистване, уверили от фирмата-изпълнител регионалния шеф Росен Белчев. Осигурено е нужното количество сол и пясък.
"За разчистване на републиканската пътна мрежа, преминаваща през градовете са подписани споразумителни протоколи сред АПИ (Агенция "Пътна инфраструктура "- бел. ред.) и общините за взаимно финансиране на дейностите за настоящ ремонт и зимно поддържане. Изключение прави община Лом, която е направила отвод за сключване на подобен протокол ", уточни още Росен Белчев.
До края на месеца ще има среща за координацията сред пътните ръководства във Видин, Враца и Монтана, полиция и подразделенията на Изпълнителна организация "Автомобилна администрация " за общи дейности през зимата, когато се постанова прекъсване прекосяването на коли и тирове по интернационалния път Е-79.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР