Повечето от нас спестяват за пенсиониране през по-голямата част от

...
Повечето от нас спестяват за пенсиониране през по-голямата част от
Коментари Харесай

5 финансови стъпки, които трябва да направите, преди да се пенсионирате

Повечето от нас икономисват за пенсиониране през по-голямата част от живота си. Въпреки това, с наближаването му, доста от нас не се усещат готови за интервала след края на работното си време, заяви Ен Би Си.

Тъй като пенсионирането е както душевен, по този начин и финансов преход, може би ще желаете да намерите дипломиран финансов консултант, с който да работите. Добрият съветник ще ви насърчи да помислите за метода си на живот - къде желаете да живеете, дали ще би трябвало да намалите размерите си, по какъв начин ще прекарвате времето си.

Основното преимущество на консултанта обаче са неговите на практика финансови препоръки, които ще ви оказват помощ да извлечете оптималната изгода от парите си по време на пенсионирането. Ето 5 финансови стъпки, предложени от финансовите специалисти, които би трябвало да извършите, преди да се сбогувате с работата си.
1. Изчислете паричния си поток и съставете бюджет
Пребройте " източниците на заменяне на заплатата ", предлага Марк Зити, от WisMed Financial в Медисън, Вирджиния. " Пенсионните приходи могат да бъдат композиция от три категории: непрекъснати - като обществено обезпечаване, пенсии и анюитети; променливи - в това число дивиденти, лихви, приходи от наем или падежиращи облигации; и променливи - като акции. "

 Добави изложение
2. Изчислете потребностите си през целия живот
В допълнение към месечния или годишния бюджет би трябвало да прецените и какъв брой дълго ще ви стигнат активите. В наши дни от ден на ден хора живеят до 90-годишна възраст и повече, тъй че дълголетието в фамилията ви и здравословното ви положение са значими фактори.

Помолете консултанта си да реши какъв брой пари ще са ви нужни. Или го изчислете сами благодарение на пенсионен калкулатор. Повечето компании за финансови услуги ги дават на своите уеб страници, като оферират оценки въз основа на разнообразни пазарни сюжети.
3. Почистете балансовия си доклад
Изплатете колкото е допустимо повече задължения. " Премахването на най-големия ви месечен разход - ипотеката - ще ви даде огромна независимост при пенсиониране ", споделя Матю Бенсън, от Sonmore Financial в Чандлър, Аризона. " Изплатете я или най-малко я намалете. "
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР