Повечето от нас си спомнят поне един момент в живота

...
Повечето от нас си спомнят поне един момент в живота
Коментари Харесай

10-те най-скъпи домашни любимци

Повечето от нас си спомнят най-малко един миг в живота си, в който са се радвали на продаващо се куче или коте, преди да погледнат цената му – а след това са се заковавали на място.

За положително или неприятно, да имаш расов домакински любим по никакъв начин не е на ниска цена, само че има някои животни, чиито цени в действителност са потресаващи.

И като че ли цената им не е задоволителна, тъкмо те нормално изискват и най-вече грижи, имат характерни здравословни проблеми и други потребности, които костват пари.

Та… кои са 10-те най-скъпи домашни любимци и можете ли да си ги позволите?

10. Китайско голо качулато куче

 10-те най-скъпи домашни любимци

Започваме класацията с този симпатяга, който, постоянно казано, една влиза в челната десетка със скромната цена от 5000 $. Голички са (както се схваща от името) и с извънредно сензитивна кожа, по тази причина изискват доста грижи. Иначе тежат до 5 кг, което ги прави идеални за гледане в апартамент. Не, че в случай че имате такова куче, ще имате проблем да си вземете къща… По подигравка на ориста, едно от най-скъпите кучета печели премията за най-грозното куче на света от 2003 до 2005 г.

9. Котка Савана

 10-те най-скъпи домашни любимци

Тази порода котки е изкуствено основана кръстоска сред домашна котка и тип рис. Добре, това е много автентично и може би си коства 10 000 $. Освен с забавен генезис, тази котка може да ви завоюва и с обстоятелството, че е потвърдено най-лоялната и обществена котка в света. Също по този начин котките Савана са извънредно интелигентни и податливи на дресировка. Е, някой да желае един дребен рис вкъщи?

8. Маймуна Де Браза

 10-те най-скъпи домашни любимци

Ако желаете в зоологическата ви градина да има маймуна Де Браза, една от най-старите и най-редки маймуни на света, това ще ви коства към 12 000 $. Не е чак толкоз доста, в случай, че имате зоопарк. Какво, нямате зоопарк? О, тогава в действителност няма смисъл! Няма да можете да поемете разноските по развъждането ѝ даже и за месец: десетки хиляди са. Иначе тези маймуни са красиви, с истинска багра и лека четина. Ако са отгледани измежду хора, те са и доста отзивчиви.

7. Син папагал Макао

 10-те най-скъпи домашни любимци

Сещате ли се за папагалите в анимацията “Рио ”? Сини папагали Макао. Ако желаете да си имате един подобен (е, не знаем до каква степен ще пее, танцува или ще има възприятие за хумор), ще ви коства 14 000 $. Шегите настрани, тези папагали в действителност са положителни домашни любимци, в случай че не са напълно израснали в дивото — следователно е добра да знаете, че могат да счупят черупката на кокос с клюна си. Отгледате ли ги от дребни обаче, стават благи и отзивчиви, извънредно податливи на дресировка.

6. Лавандулов питон албинос

 10-те най-скъпи домашни любимци

Окраската на тази змия е в действителност удивителна и в случай че си падате по тераристика и влечуги, може би да си я купите, би било сбъдната фантазия. Е, имаме добра вест: до неотдавна тя беше публично най-скъпият домакински любим, само че в този момент цената и е спаднала до едвам 40 000 $. А какво са тези пари за жълти петна върху лавандулов декор? Една от аргументите тези змии да са толкоз скъпи е, че са доста редки: цветовете им са резултат на генетична разновидност, която не се среща постоянно нито в дивото, нито в изкуствена среда.

5. Малки бели лъвчета

 10-те най-скъпи домашни любимци

Не единствено, че самите те са бели, само че и очите им са бели. Основното, което прави дребните бели лъвчета скъпи — 138 000 $ на брой, в случай че би трябвало да сме точни, е тяхната необичайност. Вярва се, че все още броя им е към 300, което включва типовете в дивата природа, в предпазени резервати и в зоопаркове в международен мащаб. При толкоз малко бели лъвчета, най-добре е да си вземете напряко мъжко и женско. Колко са 280 000 $ в името на запазването на типа?

4. Тибетски мастиф

 10-те най-скъпи домашни любимци

Точно преди да влезем в челната тройка (представяте ли си за какви суми говорихме, а още дори не сме в Топ 3) намираме второто куче в класацията: Тибетския мастиф. Разбира се, в случай че не знаете, че е куче, елементарно може да го сбъркате я за мечка, я за лъв. Тибетският мастиф стига до към 80 кг, само че наподобява дори по-голям, поради козината си. Поддръжката е комплицирана и като храна, и като груминг, и като какво ли още не. Ако имате такова, да знаете, че тук можете да намерите всичко за вашия домакински любим. Цената им стигна до 582 000 $ преди известно време, само че в Китай имаше пренасищане на пазара, което промени нещата малко. Все отново на запад това към момента е най-скъпото куче, което може да си купите.

3. Синя риба звук

 10-те най-скъпи домашни любимци

Дали я желаете за рибарника си (такъв рибарник мъчно се поддържа) или непосредствено за тигана, би трябвало занапред да ви е ясно, че синята риба звук ще ви коства скъпо. Мнооого скъпо. Наскоро такава риба беше продадена в Япония за 1,8 милиона $, правейки я най-скъпата риба на света.

2. Състезателни гълъби

 10-те най-скъпи домашни любимци

На второ място в една от най-странните ранглисти в света се подреждат тип извънредно бързи гълъби. Добре е да уточним, че те не са бързи единствено поради натуралната им заложба, а и тъй като са тренирани от хора и употребявани в надпревари. Преди време подобен дресьор в Белгия продава ято от 66 спортни гълъба за главозамайващата цена от, по-добре седнете, 6 милиона $. Май не осъзнаваме какви благосъстояния може би летят над главите ни.

1. Състезателният кон The Green Monkey

 10-те най-скъпи домашни любимци

Състезателните коне като цяло могат да изпразнят джобовете и на най-богатите купувачи. И въпреки всичко има един кон, който и до момента си остава най-скъпото животно в света. Името му е The Green Monkey (Зелената маймуна) и е роден и квалифициран в разплодник за спортни коне в Кентъки. През 2006, когато е на 2 години, конят печели най-хубаво време измежду 154 други коне по време на търг. Тогава е продаден за невероятната сума от 16 милиона $. Надяваме се да се грижат добре за него.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР