Повечето от нас се нуждаят от осем часа сън, нежен

...
Повечето от нас се нуждаят от осем часа сън, нежен
Коментари Харесай

Питър Пан стана на 65

Повечето от нас се нуждаят от осем часа сън, гальовен крем за кожата и здравословни диети, с цел да спрат напредналите години. Питър Пан - този дребен непослушник, е късметлия. Защото се нуждае единствено от малко религия, вяра и магически прахуляк от самодива.
Героят на Дж. М. Бари може в никакъв случай да не старее, само че тази година бележи 65-та годишнина от появяването на „ Дисни “ екранизацията, в която е претворен за пръв път разказът за изгубени хлапета, пирати и злокобен крокодил.
" Питър Пан " обзема " въображението на детето и му демонстрира къде може да го води ", споделя историкът на „ Дисни “ Минди Джонсън. " Ние, като възрастни, би трябвало да се връщаме към този магически свят от време на време и тази история е непрекъснато увещание за това - да си върнем вярата в чудеса, вълшебства и богатото ни въображение ", сподели тя пред Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
Шотландският публицист Бари е основал Пан в истории, които той разказвал на синовете на неговата другарка Силвия Лъвелин-Дейвис, назовавайки героя на най-малките от момчетата и на гръцкия господ на пасищата и горите.
Неговата пиеса от 1904 година и романът от 1911 година наблюдават историята на децата Уенди, Джон и Майкъл, откакто злосторникът Питър и неговият баснословен другар Тинкър Бел ги водят на магическия остров Невърленд (Несъществуваща земя).
Те посещават тайното укритие на Петър с " изгубените момчета " и се хвърлят в смели борби с жестокия изверг капитан Хук.
" Ето една история, която в никакъв случай не е виждала екран, макар прелестната си кариера на театралната сцена. История, която заслужава изцяло магическото измерение на анимацията върху екрана ", си споделил Уолт Дисни.
Катрин Бюмонт е била на 12 години, когато е определена да озвучи Уенди и да послужи като модел, когато на аниматорите се е наложило да си напомнят по какъв начин наподобяват децата.
Тя към този момент е била минала през озвучаването на основната героиня в " Алиса в страната на чудесата " (1951 г.) и е единствената актриса в света, която може да се похвали, че е прекарала времето си в киното единствено в страната на чудесата и в никакъв случай на земята.
Отбелязването на годишнината през 2018 година е обвързвано и с един печален аспект от историята на продукцията - 50-годишнината от гибелта на Боби Дрискол, детската звезда, озвучила Питър. Дрискол, който напусна Холивуд в края на тийнейджърските си години, е минал през проклятието на хероина, бракоразвод, затвор и безработица. Той бил открит мъртъв самичък, в изоставена постройка няколко дни откакто навършил 31 години.
Филмът за Питър Пан е един от най-големите шлагери на „ Дисни “, допринасяйки за икономическото възобновяване след рецесията, почнала няколко години по-рано с " Пепеляшка " (1950 г.).
След него излязоха и хитовата продукция " Хук " (1991 г.) и сполучливото й продължение " Завръщане в Невърленд " (2002 г.) и горещо препоръчваният римейк през 2015 година - " Пан ".
" Тинк " се назовава филмът с Рийз Уидърспун в основната роля, който е включен в програмата на годишнината, а филмът от 1953 година получава ново издание, съдържащо екстри на Blu-ray за отбелязването й.
„ Ню Йорк Дейли Нюз “ разгласи по отношение на първата екранизация на 12 февруари 1953 година, че " Питър Пан " е една от най-хубавите продукции на Дисни и по-близо до концепцията на Бари, в сравнение с всяка друга акомодация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР