Повечето от нас са наясно, че медът може да бъде

...
Повечето от нас са наясно, че медът може да бъде
Коментари Харесай

Приемът на мед е полезен, но какво става, ако ядем мед преди лягане?

Повечето от нас са наясно, че медът може да бъде употребен за битка с настинките и хидратиране на кожата, само че тази суперхрана има и други неоспорими качества.
Комбинирането му с храната е вкусно и здравословно, само че в случай че консумирате единствено една супена лъжица мед преди лягане и оставите тялото да всмуква цялата му полза през нощта, ще бъдете сюрпризирани от чудесата, които ще започнете да виждате в тялото си, написа mila.bg.

Подобрява качеството на съня
Медът съдържа хранителна съставна част, наречена триптофан – аминокиселина, която оказва помощ за отпущането, пращайки сигнал на тялото, че е време за лягане.
Въпреки че нашето тяло се нуждае от тази аминокиселина, то не я създава и би трябвало да я набираме в допълнение.

Понякога се разсънваме по средата на нощта. Това се случва, тъй като по време на сън мозъкът се нуждае от вещество, наречено гликоген. Това провокира надбъбречните жлези да изхвърлят адреналин и кортизол, което не ни разрешава да заспим. За благополучие, медът съдържа гликоген, тъй че консумирането му преди сън ще ви помогне да избегнете прилива на адреналин и ще си осигурите добър нощен сън.

Понижава кръвното налягане
Тъй като високото кръвно налягане е фактор, който способства за забележителния риск от сърдечни болести, поддържането му в умерени и постоянни граници е добра мярка за отбягване на сърдечните затруднения. Медът съдържа антиоксидантни съединения, за които е потвърдено, че понижават кръвното налягане, което прави лъжица мед преди лягане добър метод за попречване на високо кръвно налягане.

Намалява триглицеридите

Триглицеридите са тип лой в кръвта. Високото равнище на триглицериди значи риск от развиване на сърдечни болести и диабет. За благополучие, медът е обвързван с намаляването на равнището на триглицеридите в тялото. Той ги трансформира в положителни съдружници, които чистят кръвта от ненужни мазнини.

Повишава имунната система
Медът е богат на антиоксиданти и антибактериални средства, които спомагат за усилване на имунната система, което ви прави по-силни в битката с инфекциите, породени от микроорганизми като бактерии, гъбички и вируси. Медът може да бъде налаган върху рани, давайки на антибактериалните им средства да работят във ваша изгода.

Кара тялото по-бърдо да гори мазнините
Когато се приема, медът усилва метаболизма, предизвиквайки термогенен резултат върху тялото. Това значи, че усъвършенства кръвообращението, което усилва телесната температура малко, като по този метод оказва помощ да изгаряте мазнините без доста старания.

Държи кашлицата далеко
Медът е естествено противовъзпалително средство. Така че като консумирате една супена лъжица мед, смесена с топла вода преди лягане, може да намалите дразненето в гърлото и да избегнете кашлицата. Плюс това, медът е добър антибиотик, който може да помогне за битка с всевъзможни бактерии, които живеят в гърлото ви.

Функционира като колегата ви срещу стареене
Най-добрият натурален способ за закъснение на стареенето е да се употребяват антиоксиданти, а медът е цялостен с тях. Винаги е добра концепция да овлажнявате и прилагате хранителни серуми върху кожата, само че консумирането на мед всяка вечер преди сън ще ви помогне да се преборите с признаците на стареене от вътрешната страна, което го прави мощен съизвършител.

Ще ви помогне да избегнете меланхолия
Медът съдържа полифенол, органически химикал, който оказва помощ в битката с депресията, като противодейства на оксидативния стрес в мозъчните кафези. Ако желаете да запазите психическото си здраве и да се събуждате стимулирани за новия ден, консумирането на мед преди лягане ще ви помогне с това.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР