Повечето от нас са играли десетки видео игри, потапяйки се

...
Повечето от нас са играли десетки видео игри, потапяйки се
Коментари Харесай

Брутални случаи на реална смърт от видео игри

Повечето от нас са играли десетки видео игри, потапяйки се в разнообразни нереални светове, убивайки стотици мислени врагове. Това е обикновено за настоящия метод на живот, а дали е потребно – по скоро не, само че това е друга тематика.

Лошото е, когато някой разреши на играта да измести действителният му живот. Тогава може да се случат ужасни драми, като тези 7, за които ще ви разкажем...

Изкуственият разсъдък на Мъск победи топ играчи на Dota 2

Компютърни игри ще учат хората по какъв начин да взимат решения

7. Berzerk – първата игра с съдбовен край

Първият случай на гибел поради игра е свързанс "Berzerk " - аркадната игра от 1980 година В нея играчът се изправя против зли роботи, които мъчно се убиват. Мнозина играчи са се оплаквали че получават сърцетуптене по време на играта. Това се оказва съдбовно за двама души. Джеф Дейли и Питър Бурковски умират по един и същи метод – след рекордно дълго време на игра в предпочитание да слагат нов връх. И съумяват – реализират еднакъв брой точки 16,660! И двамата умират от сърдечен удар секунди след финала.

6. Игра до гибел

Игри като Diablo, World of Tanks, Warcraft и други сходни са пристрастяващи и мнозина са прекарвали часове пред компютрите потопени във виртуалните светове. Но за някои финала на гейм маратона се е оказал гибелен.

Най-много регистрирани случаи на гибел след продължителна игра има в азиатските страни – Южна Корея, Тайланд и Китай са отпред. Играч в Тайван умира след 72 часа игра в интернет кафе. Разбират че е мъртъв чак след 13 часа. Мислели, че е задремал. Има и други случаи, когато играчи умират в цялостни гейм клубове и никой не им обръща внимание часове наред.

5. Виртуалното дете убива същинското.

Семейна двойка от Южна Корея не помни да се грижи за новороденото си бебе, тъй като и двамата прекарват по 12 часа на ден в близкия интернет клуб, играейки на онлайн ролева игра Prius Online. Те дори си отглеждат виртуално дете в света на играта, само че не помнят да се грижат за същинското. Тяхното същинско детенце, умира от редовно недохранване. Тотални изроди. Сега са в пандиза.

4. Безхаберие по-лошо от ликвидиране

Ребека Колийн Кристи е захласната от играта World of Warcraft и прекарва приблизително по 15 часа дневно в измисления свят. 15 часа! В продължение на повече от година тя съвсем не обръща внимание на 3 годишната си щерка и тя умира в резултат на редовно недохранване. Следователите откриват, че детето в пристъпи на апетит е ядяло от котешката храна в къщата. Майката споделила, че съжалява! Сега има опция да съжалява 25 години в пандиза. Това обаче няма да върне погубения детски живот. НИКОГА не правете като нея!

3. Да превърнеш живота в смъртоносна игра

През 2003 година 17 годишния Девин Мур е арестуван по съмнение, че кара крадена кола. В полицейския сектор импулсивно сграбчва револвера на един от служителите на реда и го убива с няколко изстрела. После убива още един негов сътрудник и заобикаля с полицейска кола. Заловен е след гонене и престрелки с още един погубен служител на реда. Заявява, че е работил като героя от играта GTA Vice City на която играел постоянно и обобщава случилото се с думите "Животът е видео игра. Все в миналото умираш. “

2. Наказание и закононарушение

През 2007 година родителите на Даниел Петрич се ядосали, че синът им прекарва часове в дома им, играeйки на играта Halo 3. Те го санкционират, като заключват диска с играта в домашния сейф. Даниел се промъква през нощта, отваря сейфа, където е диска с играта му и персоналния револвер на татко му. Той взима диска и револвера, и прострелва родителите си до момента в който спят. Баща му оцелява на майка му умира. Пред съда твърди, че е бил захласнат от играта и не можел без нея. Осъден е на 23 години затвор.

1. Масовото ликвидиране в Колумбайн

На 20 април 1999 година младежите Ерик Харис и Дилън Клиболд убиват 12 възпитаници и преподавател, раняват 21 души, след което се самоубиват. Двамата убийци са били върли почитатели на играта DOOM и са прекарвали часове наред избивайки чудовища във виртуалния свят. Според специалистите това е една от аргументите да пренесат експанзията от играта в действителния свят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР