Повечето от нас пускат кафемашината, преди да са взели дори

...
Повечето от нас пускат кафемашината, преди да са взели дори
Коментари Харесай

Защо да не пиете кафе между 8 и 9 часа сутринта и кои са най-подходящите часове за ароматната напитка

Повечето от нас пускат кафемашината, преди да са взели даже утринния си душ. Превърнали сме пиенето на ароматната течност в първото нещо, което вършим незабавно след ставане от сън, а някои сервират чашата гореща напитка даже в леглото си. Това обаче е погрешно и нездравословно за здравето държание.

Консумацията на кафе цели да даде на организма сила, да я възвърне, откакто сме я изчерпали, а незабавно след ставане от сън такова привършване на силата не би могло да се следи. Нещо повече – пиенето на кафе директно след сън може да попречи на производството на кортизол в тялото ви по-късно денем, а и да докара до прекомерно високи равнища заран, до изнервеност и даже до трептене на тялото или ръцете заран след сън.
Как да си създадем полово кафе
Когато става дума за секс и обич, то даже храната и напитките имат значение. Те покачват либидото на мъжете и дамите, което не е тайн...
Прочети повече
И защото множеството хора се разсънват към 7 часа сутринта, то времето сред 8 и 9 часа е неуместно за първото кафе за деня.

Кога е най-подходящо време да пием кафе?

Най-добрият миг за ободрителната напитка е към 2 часа след ставане от сън. Това прави минутките сред 8 и 9 сутринта несъответствуващи за ароматната напитка, в случай че денят ви стартира в седем. Още повече че равнищата на кортизола – хормона на напрежението – са най-високи нормално сред 8 и 9 часа сутринта и пиенето на кафе тъкмо в този период може да аргументи стрес, чувство за тревога и безпокойство. Комбинацията от кофеин и високи равнища на кортизол е рискова и нездравословна за здравето.

Нивата на кортизола са пикови директно след пробуждане. Което значи, че в случай че сте от дребното хора, които се разсънват прекомерно рано за работа, примерно в 5 сутринта, то в 7 часа умерено към този момент може да изпиете кафето си. Същото се отнася и в случай че ставате по-късно – да вземем за пример в 10 часа. Тогава изчакайте най-малко час – до 11, преди да отпиете първата си глътка ароматна течност. Ако всичко това е непостижимо за вас и не желаете да станете от топлото легло без горещо кафе, то ограничете се до няколко глътки, едвам не се лишавате от навика си, само че допийте чашата час по-късно.
Учени изясниха изгодата от кафето за организма Отслабване с кафе – ето по какъв начин се прави
Кофеинът в кафето може да помогне да свалите няколко кг или даже да предотврати наддаване на тегло, само че не може да ви помогне да...
Прочети повече
Друг подобаващ миг за набиране на сила и кофеин е ранният следобяд, когато се следи унесеност след обяда, спад в равнищата на сила, липса на централизация, отмалялост. Кафето следобяд е изключително потребно по време на работния ден, защото оказва помощ за съсредоточаването и усъвършенства работния развой, намалявайки риска от допускане на неточности, подбудени от изтощеност или унесеност. Следобед се следи и спад в равнищата на кортизола и в този миг потреблението на кофеин е от изключителна изгода, с цел да разсъни, тонизира и енергизира тялото и да се подкрепи действието му в изискванията на ниски равнища на хормона.

Кафето е извънредно потребно за тялото и душата, само че въпреки всичко внимавайте с него – ограничете се до 2-3 чаши дневно и не заменяйте качествения сън с огромни количества кофеин, с цел да извлечете единствено изгодата от ароматната напитка, без да навредите на здравето си.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР