Повечето от нас посрещат новата 2019-та година с близките и

...
Повечето от нас посрещат новата 2019-та година с близките и
Коментари Харесай

Новогодишната реч на президента Румен Радев: През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-та да бъде по-лесна! Но борете се, от вас зависи!

Повечето от нас посрещат новата 2019-та година с околните и приятелите си! Други в този час са на работа. А стотици хиляди са надалеч от родината!

В миналите месеци някои са изгубили родственици и другари. Други още веднъж ще посрещнат празника в недостиг. Нека в тези часове и в идната година, не забравяме за тях!

Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече мощ и смисъл, в сравнение с им даваме. 

През миналата година не сторихме нужното, с цел да може 2019-та да бъде по-лесна! Напротив! Това бе година на корупционни кавги, проблемите бяха отсрочвани, само че не и решавани! Примирихме се със застоя и безвремието, с неналичието на цели и промени. Преглътнахме растежа на цените и ниските приходи. Зачеркнахме машинното гласоподаване и други хрумвания, гарантиращи почтени избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола. 

Тази вечер мнозина ще приказват за бъдещето си, а някои ще споделят и проекти за емиграция. Други ще пуснат и неканения посетител политиката на празничната софра. Но политиката не се прави на масата, а се дефинира и взема решение от напъните на милионите осъзнати персони. Вярвам, че за миналите години българите привикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да разрешат тя да бъде ограничавана. Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка рецесия и обърканост, когато надмогне егоизма и страха и сплоти старания в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще! В това е смисълът на единението, в това е бъдещето ни като народ и страна!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР