Повечето от нас не се наспиват добре. И въпреки това

...
Повечето от нас не се наспиват добре. И въпреки това
Коментари Харесай

7 заблуди за съня, които са напълно погрешни

Повечето от нас не се наспиват добре. И все пак всеки наподобява има мнение за най-хубавите способи да получим пълностоен сън.

Но по какъв начин да намерите най-подходящия способ за вас?

Ето развенчани някой от най-големите легенди за съня, подбрани от IFL Science:

Мит #1: Всеки би трябвало да спи по 8 часа

Истината -  Оставете хронометъра. Въпреки, че някои от нас се усещат най-добре след осем часа сън, други се задоволяват със седем, девет или даже четири часа. Всичко зависи от фактори, в това число генетика, възраст и равнище на интензивност.

Мит #2:  Алкохолът ви кара по-лесно да заспивате

Истината – Въпреки че може да ви накара да се чувствате сънливи, пиенето на алкохол в реалност е по-вероятно да наруши съня ви. Австралийско изследване откри, че хората, които пият алкохол преди лягане страдат от нарушен сън.

Има доказателства, които допускат, че тялото би трябвало да се оправи с метаболизирането на алкохола, до момента в който в това време се пробва да заспи, и му е мъчно да се оправи с няколко задания по едно и също време.

Мит # 3: Може да си наваксате недоспиването

Истината - Да, концепцията да спите до обяд в почивните дни звучи примамливо. Но това още повече ще обърка вашия вътрешен часовник: всякога, когато променяте биологичния си часовник, ще се чувствате по този начин като че ли летите от Ню Йорк до Калифорния и назад.

Мит # 4: Липсата на сън няма да обърка други аспекти на здравето ви

Истината: Въпреки че не може да го почувствате след една безсънна нощ, лишаването от сън може да способства за някои много съществени здравословни проблеми, които да се трансформира в хронични болести.

Лишаването от пълностоен сън е обвързвано с нараснал риск от болести като диабет, затлъстяване, коронарно сърдечно заболяване и инсулт. Но даже и в кратковременен проект, може да забележите някои отрицателни последствия, като да вземем за пример неприятно зрение, промени в настроението и главоболие.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР